Dopřejte si hrnek horké čokolády nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na lahodný jablečný koláč s vanilkovým pudinkem, je tím pravým. Chutná jablíčková pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Jemný, křehký a voňavoučký koláč, který se rozplývá v ústech!
Lahodný jablečný koláč s vanilkovým pudinkem
Co budeme potřebovat:
Ingredience na přípravu lahodného jablečného koláče s vanilkovým pudinkem:
Těsto:
- 50 dkg hladké mouky
- 20 dkg margarínu/másla
- špetka soli
- 20 dkg krystalový cukr
- 1 vejce
- 2-3 lžíce zakysané smetany
- 1 prášek do pečiva
Pudinkový krém:
- 1,2 litru mléka
- 3 balíčky vanilkové pudinky
- 9 lžic cukru
Jablíčka:
- 3 velká jablíčka
- 4 lžíce krupice.
Ostatní:
- moučkový cukr – na posypání
Jak budeme postupovat:
Způsob přípravy lahodného jablečného koláče s vanilkovým pudinkem:
1. Příprava těsta: Do mísy jsi nasypejte mouku, přidejte margarín/máslo, špetku soli, dále přisypejte cukr, přidejte rozklepnuté vejce, zakysanou smetanu a přisypte také prášek do pečiva – uhněťte a vypracujte křehké těsto, které poté uložte na 1 hodinu do lednice.
2. Příprava krému a jablíčková náplň: V 1,2 litru mléka uvařte vanilkové pudinky s cukrem a pak nastrouhejte velké jablíčka – šťávu není třeba vymačkávat! a přisypejte k nim krupici – promíchejte.
3. Po 1 hodině vyjměte těsto z lednice, rozdělte na 2 poloviny a jedno rozválejte na moukou vysypaném povrchu.
4. Potom rozetřete jablíčka, pak na ně naneste uvařený pudink a přikryjte druhou polovinou těsta.
5. Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut při 180 °C.
6. Po upečení ho nechejte vychladnout a posypejte moučkovým cukrem.
7. Podávejte ho s láskou, radosti a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme vám dobrou jablíčkovou chuť!