Lahodná barevná roláda s jednoduchou přípravou

Dnes vám přinášíme recept na lahodnou barevnou roládu, která vás jistě ohromí svou chutí a snadnou přípravou. Tato lahodná barevná roláda v sobě spojuje lehkost a nadýchanost jemných krému. Je to ideální dezert pro rodinná setkání, slavnostní příležitosti nebo jen tak, když si chcete dopřát sladkou pochoutku, nebo čekáte návštěvu a chcete ji pohostit krásnou roládou. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.

Lahodná barevná roláda s jednoduchou přípravou
Zdroj: kozossegireceptek.com

Lahodná barevná roláda s jednoduchou přípravou

Co budeme potřebovat:

Ingredience na přípravu lahodné barevné rolády:

Žlutý plát + růžový plát

  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžíce mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového pudinku

Hnědý plát:

  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru
  • 2 lžičky čokoládového pudingu
  • 1 lžíce mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

Krém:

  • 6 dl mléka
  • 2 lžíce vanilkového pudinku
  • 30 dkg másla
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa

Na zdobení a posypání:

  • čokoládová poleva
  • kokosové lupínky

Čtěte také:

Jak budeme postupovat:

Způsob přípravy lahodné barevné rolády:

1. Žlutý plát: 3 vejce, 3 lžíce cukru, 1 lžíce mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička vanilkového pudinku – promíchejte.

2. Růžový plát: 3 vejce, 3 lžíce cukru, 1 lžíce mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička vanilkového pudinku, ale přidejte 1 lžíci punče, který se vyrábí z pudinkového prášku.

3. Vymažte a vysypte moukou 2 formy na pečení a nalijte do nich těsto.

4. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C, podle potřeby.

5. Hnědý plát: 6 vajec, 6 lžic cukru, 2 lžičky čokoládového pudinkového prášku, 1 lžíce mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva – promíchejte.

6. Forma na pečení vyložená pergamenem 32 x 38 cm – upečené při 180 °C, podle potřeby, pak vychladlé a srolované v kuchyňské utěrce.

7. Krém: V 6 dl mléka uvařte 2 lžíce vanilkového pudinku a nechejte vychladnout.

8. Vyšlehejte 30 dkg másla s 20 dkg moučkového cukru do pěny. Smíchejte s vychladlým pudinkem. Jedná půlka zůstane bíla a do druhé vmíchejte 2 lžíce kakaa.

9. Žluté a růžové těsto podélně překrojte na polovinu, vzniknou 4 čtvrtky a slepte je dohromady s kakaovým krémem.

10. Větší hnědé těsto potřete bílým krémem, srolujte do tvaru rolády a nechejte přes noc odpočinout na chladném místě.

11. Vrchní část můžete potřít čokoládovou polevou, ale je výborná i bez ní a posypat kokosovými lupínky.

12. Podávejte ji s láskou, velkou chutí a grácií.

Lahodná barevná roláda s jednoduchou přípravou
Zdroj: kozossegireceptek.com
Lahodná barevná roláda s jednoduchou přípravou
Zdroj: kozossegireceptek.com

Přátelé přejeme vám všem dobrou chuť!