Dnes vám přinášíme recept na lahodnou barevnou roládu, která vás jistě ohromí svou chutí a snadnou přípravou. Tato lahodná barevná roláda v sobě spojuje lehkost a nadýchanost jemných krému. Je to ideální dezert pro rodinná setkání, slavnostní příležitosti nebo jen tak, když si chcete dopřát sladkou pochoutku, nebo čekáte návštěvu a chcete ji pohostit krásnou roládou. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Lahodná barevná roláda s jednoduchou přípravou
Co budeme potřebovat:
Ingredience na přípravu lahodné barevné rolády:
Žlutý plát + růžový plát
- 3 vejce
- 3 lžíce cukru
- 1 lžíce mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkového pudinku
Hnědý plát:
- 6 vajec
- 6 lžic cukru
- 2 lžičky čokoládového pudingu
- 1 lžíce mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Krém:
- 6 dl mléka
- 2 lžíce vanilkového pudinku
- 30 dkg másla
- 20 dkg moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
Na zdobení a posypání:
- čokoládová poleva
- kokosové lupínky
Čtěte také:
Jak budeme postupovat:
Způsob přípravy lahodné barevné rolády:
1. Žlutý plát: 3 vejce, 3 lžíce cukru, 1 lžíce mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička vanilkového pudinku – promíchejte.
2. Růžový plát: 3 vejce, 3 lžíce cukru, 1 lžíce mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička vanilkového pudinku, ale přidejte 1 lžíci punče, který se vyrábí z pudinkového prášku.
3. Vymažte a vysypte moukou 2 formy na pečení a nalijte do nich těsto.
4. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C, podle potřeby.
5. Hnědý plát: 6 vajec, 6 lžic cukru, 2 lžičky čokoládového pudinkového prášku, 1 lžíce mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva – promíchejte.
6. Forma na pečení vyložená pergamenem 32 x 38 cm – upečené při 180 °C, podle potřeby, pak vychladlé a srolované v kuchyňské utěrce.
7. Krém: V 6 dl mléka uvařte 2 lžíce vanilkového pudinku a nechejte vychladnout.
8. Vyšlehejte 30 dkg másla s 20 dkg moučkového cukru do pěny. Smíchejte s vychladlým pudinkem. Jedná půlka zůstane bíla a do druhé vmíchejte 2 lžíce kakaa.
9. Žluté a růžové těsto podélně překrojte na polovinu, vzniknou 4 čtvrtky a slepte je dohromady s kakaovým krémem.
10. Větší hnědé těsto potřete bílým krémem, srolujte do tvaru rolády a nechejte přes noc odpočinout na chladném místě.
11. Vrchní část můžete potřít čokoládovou polevou, ale je výborná i bez ní a posypat kokosovými lupínky.
12. Podávejte ji s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme vám všem dobrou chuť!