Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit jahodovou chuťovku z tvarohu, smetany a kondenzovaného mléka. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Pochutnáte si na ní všichni!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jahodová chuťovka z tvarohu, smetany a kondenzovaného mléka
Co budeme potřebovat:
- 15 g želatiny + 90 ml vody
- 200 g čerstvých jahod
- 400 g hrudkovitý tvarohu
- 200 ml 33% smetany
- 120 g moučkového cukru
- 50 g kondenzovaného mléka
Jak budeme postupovat:
1. Želatinu nasypte do mísy a zalijte vodou – promíchejte a nechejte odstát.
2. Do velké mísy dejte hrudkovitý tvaroh, přilijte smetanu – ručním mixérem vyšlehejte dohladka, poté přisypejte moučkový cukr a přimíchejte kondenzované mléko – vyšlehejte do jemné konzistence.
3. Želatinu povařte nebo ohřejte v mikrovlnné troubě a vlijte ji do směsi – znovu vyšlehejte a poté přidejte čerstvě nakrájené jahody – dobře promíchejte.
4. Následně směs nalijte do zapékací mísy vyloženou fólií, pěkně ji uhlaďte a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí.
5. Jahodovou chuťovku podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou chuť!