Vítejte u receptu na zapékané vepřové rolky, které skrývají jednoduchou, ale ohromující vaječnou náplň. Tento pokrm je spojením jedinečné chuti a příjemného spojení ingrediencí. Připravte se na chuťový zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapékané vepřové rolky s jednoduchou vaječnou náplní
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřových kotlet
- 3 cibule
- 3 vařená vajíčka
- petržel podle chuti (můžete použít i jarní cibulku nebo kopr)
- 1 lžíce strouhanky
- 50 ml smetany ke vaření (30%)
- sůl, černý mletý pepř podle chuti
- olej na smažení
- 2 stroužky česneku + 2 lžičky vody (volitelně)
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové kotlety nakrájejte na plátky o tloušťce 4-5 mm.
2. Plátky přikryjte potravinářskou fólií a oboustranně je naklepejte, dbajte však na to, aby se nepřetrhly.
3. Plátky posolte a opepřete podle chuti.
4. Pokud si přejete, protlačte 2 stroužky česneku přes česnekový lis a smíchejte je s 2 lžičkami vody a 1 lžící oleje. Plátky masa potřete touto směsí pomocí štětce.
5. Plátky masa překryjte a nechte marinovat.
6. Připravte náplň: cibule nakrájejte na kostičky a za stálého míchání smažte na malém množství oleje, dokud nezměkne a nestane se průsvitnou. Poté smíchejte se strouhankou a odeberte z ohně.
7. Přidejte nastrouhaná vařená vajíčka, nasekanou petržel, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
8. Tvořte rolády: položte vedle jednoho z krátkých okrajů plátku masa přibližně 1,5-2 lžičky náplně. Poté plátek zatočte do tvaru rolády, začínající od krátkého okraje, kde je náplň, a lehce ohýbejte dlouhé okraje dovnitř.
9. Rolády zafixujte špejlí nebo provázkem.
10. Rolády smažte na rozpáleném oleji na silném ohni z obou stran.
11. Odeberte je z ohně a nechte je trochu vychladnout. Špejle nebo provázek odstraňte a přesuňte rolády do pekáčku.
12. Do pekáčku nalijte trochu horké vody, aby rolády pokryly alespoň z poloviny. Přidejte smetanu ke vaření a promíchejte ji s vodou.
13. Pečící misku zakryjte a vložte do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte rolády po dobu 40-50 minut. 10 minut před koncem pečení odstraňte hliníkovou fólii, aby se rolády ještě trochu zezlátly.
14. Rolády přenesete na talíř a podávejte!
Náš tip: Nevylévejte zbylou tekutinu z pekáčku, ve kterém jste pekli rolády. Přidejte do ní nakrájené brambory a pečte je, až budou hotové, podle své chuti ochucené oblíbenými kořenícími směsmi.
Přejeme dobrou chuť! 🙂