Chcete připravit jednoduchou zdravou večeři, která okouzlí vaše chuťové buňky? Zapékané lilkové závitky plněné masovou směsí, přelité rajčatovou omáčkou jsou jedinečnou kombinací tradičního a zdravého jídla. Určitě jsi je udělejte a výsledek vás nadchne!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapékané lilkové závitky plněné masovou směsí, přelité rajčatovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
Ingredience
- 2 lilky
- sůl – podle chuti
- uzená paprika – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
Směs:
- 1 sladká červená paprika
- 100 g sýra
- snítka petrželky
- 3 stroužky česneku
- 300 g mletého masa
- sůl – podle chuti
- uzená paprika – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- italské bylinky – podle chuti
Ostatní:
- olivový olej – na vymazání mísy a potíraní lilku
Omáčka:
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- voda- na zalití
Jak budeme postupovat:
1. Lilky nakrájejte na silnější plátky, posypte je solí, pak je masírujte, aby se sůl vstřebala, naskládejte je na sebe a poté je nechejte odležet.
2. Do mísy jsi vsypejte nakrájenou červenou papriku a cibuli na drobno, nastrouhaný sýr, nasekanou čerstvou petrželku, poté přidejte prolisovaný česnek a nakonec mleté maso – dobře promíchejte. Dochuťte solí, sušeným česnekem, uzenou paprikou a italskými bylinkami podle chuti – promíchejte a směs je hotová!
3. Lilky položte na čistou plochu a posypte je uzenou paprikou, černým pepřem, sušeným česnekem, masírujte je, aby se koření vstřebalo a poté je položte do mísy vymazané olejem pěkně vedle sebe a zároveň je potřete olejem.
4. Pečte je v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
5. Po upečení je vyndejte z trouby, naplňte je lahodnou směsí a srolujte je do závitku.
6. Následně je položte do zapékací mísy vedle sebe a přelijte je rajčatovou omáčkou, kterou jste jsi připravili z rajčatového protlaku, dochutili solí, černým pepřem a zalili vodou.
7. Pečte dalších 40 minut při 180 °C a po upečení je podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
https://www.youtube.com/watch?v=OUWhQ_KbE1E