Vítejte v naší kuchyni plné chutí a lahůdek! Dnes vám představíme recept na zapečené těstoviny carbonara, který přináší tu nejlepší chuť italské kuchyně přímo na váš talíř. Tato kombinace slaniny, sýra a penne těstovin je prostě nepřekonatelná. Připravte se na kulinářský zážitek, který si budete pamatovat. Pojďme se pustit do vaření!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené těstoviny se slaninou a omáčkou carbonara
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 300 g uzená slanina
- 350 g těstoviny penne
- 500 ml zakysaná smetana/smetana
- 4 žloutky
- sůl a černý pepř – podle chuti
- 200 g strouhaný sýr
- 50 g strouhaný parmazán
Ostatní:
- 100 g strouhaný sýr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte slaninku na malé kousky a přendejte ji do pánve – smažte na středním ohni asi 5-6 minut nebo dokud není pěkně propečená. Pokud slanina není mastná, přidejte trochu oleje.
2. Do vřící osolené vody vsypejte těstoviny penne – vařte je podle návodu na obale, nejlepší jsou al dente.
3. Po uvaření vodu slijte, těstoviny nechte v cedníku a přeceďte je pod tekoucí studenou vodou – nechejte stranou.
4. Do mísy jsi dejte žloutky a přilijte zakysanou smetanu/smetanu – promíchejte. Dochuťte solí a mletým černým pepřem – znovu promíchejte vařechou, dokud se koření dobře nespojí.
5. Následně do mísy nasypejte strouhaný sýr, přidejte opečenou slaninku a parmazán – vše dobře promíchejte dohladka.
6. Těstoviny vsypejte do zapékací mísy a zalijte je směsí zakysané smetany – několikrát promíchejte, dokud se těstoviny nespojí se smetanovou omáčkou.
7. Navrch posypejte strouhaný sýr a pečte v předehřáté troubě 10-15 minut při 200 °C.
8. Po upečení je podávejte s láskou a skvělým pocitem, jak skvělou večeři jste jsi připravili.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!