Kokosové kostky s jednoduchou přípravou

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na kokosové kostky, je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Nebíčko v ústech!

Kokosové kostky s jednoduchou přípravou
Zdroj: annuskam.hu

Kokosové kostky s jednoduchou přípravou

Porce: 35 

Doba přípravy: 25 minut

Doba pečení: 40 minut

Náročnost : Snadná

Co budeme potřebovat:

Ingredience na přípravu kokosových kostek s jednoduchou přípravou:

Těsto:

  • 22 dkg hladké mouky
  • 12 g prášek do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 7 dkg čajového měkkého másla
  • 5 dkg medu (akátového)
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 17 dkg moučkového cukru
  • 10 dkg strouhaného kokosu
  • 2 dl mléka

Poleva:

  • 18 dkg čajového másla
  • 1 dl mléka
  • 15 dkg cukru
  • dkg kakaového prášku 

Ostatní:

  • 2 lžíce rumu – (volitelné)
  • strouhaný kokos – na obalování

Plech o rozměrech 28 x 20 cm.

Jak budeme postupovat:

Způsob přípravy kokosových kostek s jednoduchou přípravou:

1. Předehřejte troubu na 160 °C bez ventilátoru, režim zdola nahoru (140 °C s ventilátorem) a plech o rozměrech 28 x 20 cm vyložte pečicím papírem.

2. Příprava těsta: Do mísy prosejte suché přísady: Mouku, prášek do pečiva a sůl – důkladně promíchejte.

3. Do jiné mísy dejte změklé máslo, med, rozklepnuté vejce, žloutek, přisypejte vanilkový a moučkový cukr, poté je 4-5 minut šlehejte pomocí kuchyňského robotu, dokud máslo nezbělá a nezpění a během šlehání také přisypejte strouhaný kokos. V další míse mléko a mouku smíchejte a po dvou částech přilévejte do připraveného těsta.

4. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 160 °C. Po uplynutí doby pečení píchněte špejlí, pokud se na ni těsto nelepí, je hotové! Vyjměte ho a přendejte na mřížku, aby se při chladnutí nerozpadlo.

5. Příprava polevy: Do malého hrnce jsi dejte máslo, přilijte mléko, přisypejte cukr a kakaový prášek – zahřívejte na mírném ohni – míchejte, dokud poleva není velmi horká. Po uvařeni ji odstavte z ohně a přilijte rum – promíchejte a nechte vychladnout. Rum můžete také vynechat, ak ho nemáte rádi.

6. Vychladlé těsto nakrájejte ostrým nožem na přibližně stejné kostky. Jednu po druhé vyválejte ve vlažné polevě a nakonec je obalte ve strouhaném kokosu – přikrývce.

Uchovávejte v těsně uzavřené nádobě, dokud nebudete připraveni k použití. Vydrží čerstvé po dobu 1 týdne.

7. Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.

Kokosové kostky s jednoduchou přípravou
Zdroj: annuskam.hu

Přátelé přejeme  vám dobrou kokosovou chuť!