Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na kokosové kostky, je tím pravým. Chutná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Nebíčko v ústech!
Kokosové kostky s jednoduchou přípravou
Porce: 35
Doba přípravy: 25 minut
Doba pečení: 40 minut
Náročnost : Snadná
Co budeme potřebovat:
Ingredience na přípravu kokosových kostek s jednoduchou přípravou:
Těsto:
- 22 dkg hladké mouky
- 12 g prášek do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 7 dkg čajového měkkého másla
- 5 dkg medu (akátového)
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 17 dkg moučkového cukru
- 10 dkg strouhaného kokosu
- 2 dl mléka
Poleva:
- 18 dkg čajového másla
- 1 dl mléka
- 15 dkg cukru
- 3 dkg kakaového prášku
Ostatní:
- 2 lžíce rumu – (volitelné)
- strouhaný kokos – na obalování
Plech o rozměrech 28 x 20 cm.
Jak budeme postupovat:
Způsob přípravy kokosových kostek s jednoduchou přípravou:
1. Předehřejte troubu na 160 °C bez ventilátoru, režim zdola nahoru (140 °C s ventilátorem) a plech o rozměrech 28 x 20 cm vyložte pečicím papírem.
2. Příprava těsta: Do mísy prosejte suché přísady: Mouku, prášek do pečiva a sůl – důkladně promíchejte.
3. Do jiné mísy dejte změklé máslo, med, rozklepnuté vejce, žloutek, přisypejte vanilkový a moučkový cukr, poté je 4-5 minut šlehejte pomocí kuchyňského robotu, dokud máslo nezbělá a nezpění a během šlehání také přisypejte strouhaný kokos. V další míse mléko a mouku smíchejte a po dvou částech přilévejte do připraveného těsta.
4. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 160 °C. Po uplynutí doby pečení píchněte špejlí, pokud se na ni těsto nelepí, je hotové! Vyjměte ho a přendejte na mřížku, aby se při chladnutí nerozpadlo.
5. Příprava polevy: Do malého hrnce jsi dejte máslo, přilijte mléko, přisypejte cukr a kakaový prášek – zahřívejte na mírném ohni – míchejte, dokud poleva není velmi horká. Po uvařeni ji odstavte z ohně a přilijte rum – promíchejte a nechte vychladnout. Rum můžete také vynechat, ak ho nemáte rádi.
6. Vychladlé těsto nakrájejte ostrým nožem na přibližně stejné kostky. Jednu po druhé vyválejte ve vlažné polevě a nakonec je obalte ve strouhaném kokosu – přikrývce.
Uchovávejte v těsně uzavřené nádobě, dokud nebudete připraveni k použití. Vydrží čerstvé po dobu 1 týdne.
7. Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé přejeme vám dobrou kokosovou chuť!