Vítejte ve světě kulinářských inovací! Dnes vám představíme recept na pečené kuře, které se připravuje trochu jiným způsobem. Zkombinovali jsme maso a brambory se skvělou marinádou a výsledek je neodolatelně lahodný. Toto jednoduché, ale chutné jídlo vám okoření kuchyni a potěší chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené kuře v marinádě s pečenými bramborami
Co budeme potřebovat:
- 1 kuře
- 5-6 brambor
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce kečupu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce hořčice
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Smíchejte majonézu s kečupem, sójovou omáčkou, hořčicí, solí a mletým černým pepřem podle chuti.
2. Kuře omyjte a osušte. Na prsou udělejte řez a rozložte ho jako knihu.
3. Brambory nakrájejte na plátky.
4. Brambory smíchejte s polovinou připravené omáčky a rozložte je na dno pekáčku.
5. Kuře potřete zbývající omáčkou a položte ho na brambory.
6. Pekáč zakryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte brambory a kuře po dobu 30 minut. Poté odstraňte alobal a pečte dalších 30 minut.
Servírujte tuto lahůdku!
Přejeme dobrou chuť!