Připravte si lahodnou kokosovou bábovku

Kokosová bábovka je lahodný a vláčný dezert s exotickou příchutí kokosu. Tento recept je snadný a připravíte si s ním chutnou bábovku s výraznou chuťovou kombinací. Užijte si tuto kokosovou pochoutku.

připravte si lahodnou kokosovou bábovku
Zdroj: Dana Švédová

Recept na kokosovou bábovku:

Co budeme potřebovat:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g kokosu
  • 150 g cukru krupice
  • 4 vejce (oddělené na žloutky a bílky)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 sklenky oleje
  • 1/2 sklenky mléka

Čtěte také:


Jak budeme postupovat:

1) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

2) Ve velké míse smíchejte polohrubou mouku s kokosem.

3) Přidejte cukr krupice a dobře promíchejte.

4) Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte k moučné směsi a opatrně je vmíchejte.

5) Přidejte prášek do pečiva a vanilkový cukr. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

6) Postupně přidejte olej a mléko do těsta. Důkladně promíchejte, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.

7) V další míse vyšlehejte bílky ze čtyř vajec do tuhého sněhu.

8) Opatrně vmíchejte sníh z bílků do připraveného těsta. Zachovejte vzdušnost sněhu a promíchejte těsto jemnými pohyby shora dolů.

9) Připravte si bábovkovou formu a vymažte ji máslem. Do formy nalijte připravené těsto.

10) Bábovku vložte do předehřáté trouby a pečte ji na 180 stupňů Celsia. Pečte asi 40-50 minut, nebo dokud není bábovka zlatavě hnědá a propečená. Pro ověření, zda je bábovka upečená, můžete do ní zapíchnout špejli – pokud z ní vyjde suchá, je bábovka hotová.

11) Po upečení nechte bábovku chvíli vychladnout v misce, poté ji opatrně vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout na mřížce.