Dnes vám přinášíme recept na skvělou nadýchanou bublaninu s ovocem a tvarohem, která vás zcela jistě ohromí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Tato lahodná bublanina spojuje lehkost a nadýchanost s osvěžujícím ovocem a krémovou tvarohovou náplní. Je ideálním dezertem pro rodinná setkání, slavnostní příležitosti nebo jen tak, když si chcete dopřát sladkou pochoutku. S tímto receptem se stanete mistrem domácího pečení a vaše chuťové pohárky budou v nebi. Připravte se na explozi chuti a pojďme se pustit do toho!
Recept na skvělou nadýchanou bublaninu s ovocem a tvarohem:
Co budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 180 g cukru krupice
- 200 ml oleje
- 200 ml mléka
- 370 g hladké mouky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
Tvarohová náplň:
- 250 g tvarohu
- 55 g cukru moučka
- 2 lžíce mléka
- 1 vajíčko
- Ovoce (např. jahody a borůvky)
Čtěte také:
- Perníčky s čokoládovou polevou plněné povidly
- Slzy anděla – úžasný a chutný dezert se snadnou přípravou
- Jednoduchý a přesto velice chutný smetanovo-vanilkový zákusek sypaný kakaem
Co budeme potřebovat:
1) Nejprve si připravte tvarohovou náplň. Ve vhodné misce smíchejte tvaroh, cukr moučka, mléko a vajíčko, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Postavte stranou.
2) Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si dortovou formu o průměru asi 24 cm. Vymažte ji máslem nebo využijte pečicí papír.
3) Ve velké míse smíchejte vejce a cukr krupici a šlehejte je mixérem nebo ručním metličkou, dokud nezískáte hladkou a světlou směs.
4) Přidejte olej a mléko do směsi s vejci a cukrem a promíchejte.
5) Poté přidáme hladkou mouku, kukuřičný škrob, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Pomalu smíchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.
6) Nalijte těsto do připravené dortové formy a vyrovnávejte povrch.
7) Na těsto vlijte připravenou tvarohovou náplň a pomocí lžíce ji rozprostřete po povrchu těsta. Můžete také přidat ovoce, například nakrájené jahody a borůvky.
8) Dejte formu do předehřáté trouby a pečte asi 40-45 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu a jemně neodskakuje při lehkém stlačení prstem.
9) Po upečení bublaninu vyjměte z trouby a nechte vychladnout v misce nebo na mřížce.
10) Nakonec můžete podávat nadýchanou bublaninu s ovocem a tvarohem samotnou, nebo ji můžete ozdobit trochou moučkového cukru před servírováním.