Vítejte v kulinářském ráji, kde se setkává vepřová krkovička s jemnými sušenými švestkami, všechno to krásně uprostřed horké trouby. Dnes vám přinášíme recept na božský pokrm, který vás okouzlí svou kombinací chutí a jednoduchostí přípravy. Stačí jen několik kroků, abyste si mohli vychutnat tuto lahodnou vepřovou specialitu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová krkovička se sušenými švestkami v troubě
Co budeme potřebovat:
- 2500 g vepřové krkovičky
- 200 g sušených švestek
- 7 stroužků česneku
- 2 lžíce hořčice se semínky
- 1 lžíce hladké hořčice
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička koření na maso
- 2 lžíce balsamikového octa
- 2 lžíce oleje
- sůl – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Smíchejte prolisovaný česnek, olej, balsamikový ocet, hořčici se semínky, hladkou hořčici, mletý černý pepř a koření na maso.
2. Vepřovou krkovičku dobře omyjte a osušte. Vytvořte několik hlubokých a neúplných řezů na maso za použití ostrého nože. Položte ji na pekáč.
3. Posypte vepřovou krkovičku solí. Poté ji potřete připravenou marinádou – ze všech stran a i do vytvořených řezů.
4. Vložte do masa sušené švestky.
5. Maso zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat po dobu 2,5 hodiny.
6. Poté odstraňte fólii a přikryjte pekáč alobalem. Obojí propíchejte jehlou na několika místech.
7. Pečte vepřovou krkovičku se švestkami po dobu 2 hodin v předehřáté troubě na 180 °C.
8. Poté odstraňte alobal z pekáče. Pečte maso dalších 15 minut, aby získalo zlatavou barvu.
9. Přesuňte vepřovou krkovičku na talíř.
Přejeme dobrou chuť vám i vašim blízkým!