Pokud hledáte rychlý a chutný recept na svačinu nebo večeři, máme pro vás ideální nápad – bramborové karbanátky plné lahodné slaniny a sýra. Tento jednoduchý recept vás překvapí svou rychlostí a výbornou chutí. Během několika málo minut můžete mít hotový skvostný pokrm, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i celou rodinu. Tak pojďme na to a připravme si tyto lahodné bramborové karbanátky, které budou hotové doslova za pár okamžiků!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborové karbanátky se slaninou a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 800 g brambor
- 200 g slaniny
- cibule
- 100 g sýra
- 1 vajíčko
- 3 lžíce strouhanky
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- petrželka – podle chuti
Na obalování:
- 2 vajíčka
- několik lžic strouhanky
Další:
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Brambory oloupejte a dejte je do hrnce. Přelijte je studenou vodou a osolte podle chuti. Brambory vařte, dokud nebudou hotové.
2. Poté je vyjměte z vody a rozetřete na kaši.
3. Zatímco se brambory vaří, nakrájejte slaninu na kostičky a osmažte ji na suché pánvi, dokud nezačne hnědnout.
4. Poté přidejte nakrájenou cibuli. Smažte, dokud cibule nezměkne.
5. Směs osmažené slaniny a cibule přidejte do bramborové kaše.
6. Přidejte nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou petrželku, mletý černý pepř podle chuti, vajíčko a strouhanku.
7. Vše dobře promíchejte a hněťte.
8. V hlubokém talíři rozklepněte 2 vajíčka a rozšlehejte je vidličkou, dokud nebudou homogenní.
9. Na dalším talíři dejte několik lžic strouhanky.
10. Z hmoty udělejte malé kuličky.
11. Ponořte je do rozšlehaných vajíček a poté obalte ve strouhance.
12. Kuličky smažte v hojném množství rozpáleného oleje z obou stran.
13. Přesuňte je na talíř, který jste vystelili papírovými ubrusy, abyste odstranili přebytečný olej.
14. Servírujte!
Přejeme vám dobrou chuť společně s vašimi blízkými!