Naše zmrzlinová fantazie Vám přináší poznat další úžasnou sladkou chuť mraženého krému-dezertu. Dnes si společně připravíme čerstvou domácí ananasovou zmrzlinu z kondenzovaného mléka a smetany – z pouze 3 ingrediencí! Příprava je velmi jednoduchá a přináší okouzlující potěšení z ananasu v každé lžičce, kterou ochutnáte. Je ideální pro horké letní dny a velmi vhodná jako studený dezert na oslavy a příležitosti. Mražená mňamka pro všechny!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí ananasová zmrzlina z kondenzovaného mléka a smetany
Co budeme potřebovat:
- 500 g čerstvý ananas nebo z konzervy
- 380 g kondenzované mléko
- 500 ml smetana
Na zdobení a posypání:
- 50 g strouhaná čokoláda/lupínky čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Čerstvý ananas nakrájejte na kousky nebo ananas z konzervy sceďte přes síto, abyste ho zbavili šťávy, pak přendejte do mixéru – rozmixujte ho na pyré.
2. Po rozmixování ho propasírujte a přidejte do mísy s kondenzovaným mlékem – promíchejte.
3. Do jiné mísy nalijte smetanu – vyšlehejte ji do středně tuhé pěny a nalijte do ní ananasovou směs – promíchejte a zároveň vyšlehejte.
4. Následně krém-směs nalijte do mísy, nádobky nebo formy, poté přikryjte fólií a uložte a na 8 hodin do lednice.
5. Nakonec ji můžete ozdobit strouhanou čokoládou anebo lupínky čokolády a hlavně ji podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou mraženou chuť!
VIDEO NÁVOD:
https://www.youtube.com/watch?v=q0kxBn9yYW4