Babiččin dokonalý krémeš – Tento zákusek skvěle doplní šálek kávy

Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě tohoto chutného zákusku ocení všichni. Připravte si babiččin dokonalý krémeš, který si zamiluje opravdu každý. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

babiččin dokonalý krémeš – tento zákusek skvěle doplní šálek kávy
Zdroj: suntgospodina.net

Recept na babiččin dokonalý krémeš:

Co budeme potřebovat:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 250 g změklého másla
  • 100 g moučkového nebo krystalového cukru
  • 2 lžičky kakaového prášku
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • 1 lžičku kypřicího prášku

Na krém:

  • 2 balení vanilkového pudinku v prášku
  • 500 ml mléka
  • 200 gramů moučkového cukru
  • 1 lžičku vanilkového cukru,
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíci kakaa

Dále:

  • 400 ml smetany na vaření
  • máslové sušenky
  • mléčnou čokoládu

Vyzkoušejte také recept na – Úžasný nepečený ovocno-jogurtový dort s kiwi a banány


Jak budeme postupovat:

1) Do mísy přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem, poté přidáme i změklé máslo, vejce, kakaový prášek, zakysanou smetanu a cukr. Důkladně suroviny promícháme, aby se propojily, získáme tak hladké a napůl tekuté těsto.

2) K ruce si vezmeme pečící plech a vypodložíme jej pečícím papírem. Připravené těsto na korpus vlijeme na plechu (o rozměrech asi 31 x 23 cm) a dáme do trouby péct na přibližně 20 až 25 minut při 180 stupních Celsia. Než se korpus upeče, můžeme si začít chystat náplň.

3) Mléko vylijeme do rendlíku, přidáme k němu cukr, pudinkové prášky a přivedeme k varu. Až začne směs probublávat, pudink odstraníme z plotny a necháme vychladnout. Do studené pudinkové hmoty pak vmícháme vyšlehanou smetanu a vanilkový cukr. Výslednou směs pak rozdělíme na dvě části o stejném množství. Tu druhou ochutíme kakaem.

4) Když budeme mít korpus vychladlý, naneseme rovnoměrně po celém jeho povrchu veškerý zhotovený vanilkový krém. Následně na krém naskládáme máslové sušenky. Na ty rozprostřeme veškerý kakaový krém.

5) Z půl litru smetany si nakonec ušleháme tuhou šlehačku a rozprostřeme ji na celém povrchu dezertu

6) Na šlehačku nastrouháme bílou čokoládou a dobrota je na světě. Ideální je, když dezert dáte na pár hodin do chladničky vychladit.

Odemkněte si tajný recept na babiččiny nejlepší kynuté koláčky ze zakysané smetany: Naše tradice, kterou má ráda celá rodina

Babiččiny nejlepší kynuté koláčky ze zakysané smetany: Naše tradice, kterou má ráda celá rodina

Dnes jsme si pro vás připravili tradiční a výborný recept na kynuté koláčky ze zakysané smetany, které zvykneme připravovat hlavně v období svátků. Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že si je zamilujete.

Kynuté koláčky ze zakysané smetany

Co budeme potřebovat:

  • 115 g cukru
  • 1 ČL sušeného droždí
  • 2 vejce
  • 425 g pšeničné mouky
  • 225 ml mléka
  • 45 g másla
  • 1 ČL kukuřičného škrobu
  • 200 g zakysané smetany
  • vanilkový extrakt podle chuti
  • sůl podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Zahřejeme si mléko a smícháme ho se 3 lžícemi cukru a s droždím. Nechte 5-10 minut, dokud se nevytvoří kvásek. Mezitím rozpusťte máslo a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

2. Potom přidejte prosetou pšeničnou mouku se solí a vzniklý kvásek. Těsto rukama uhnětete do hladké a vláčné konzistence. Jakmile budete spokojeni s jeho vzhledem, zakryjte jej vlhkou utěrkou a odložte na teplé místo, kde bude v klidu kynout.

3. Než vám těsto vykyne, připravte si náplň ze zakysané smetany. Smíchejte 30% zakysanou smetanu se 2 lžícemi cukru, kapkou vanilkového extraktu a kukuřičným škrobem. Vše pečlivě promíchejte a popřípadě dochuťte dle vlastní chutě.

4. Jakmile je těsto vykynuté, vyklopte jej na pracovní plochu lehce zasypanou hladkou moukou. Rozdělte pomocí nože na 8 stejných dílů, vytvarujte z každého kouli o stejné velikosti a opět přikryjte vlhkou utěrkou a nechte ještě chvíli kynout.

5. Potom si před sebe vezměte každý kus zvlášť a pomocí sklenice vytvořte uprostřed prohlubeň, kam přijde náplň.

6. Rovnoměrně náplň rozetřete do otvoru v cestě. Až budete mít takto všechny díly připraveny, vyskládejte je na plech s pečícím papírem a vložte do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů. Pečte asi 20 minut.

Přejeme dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: