Vítáme vás ve světě kulinářského odvážného experimentování! Dnes se ponoříme do jedinečného receptu, který spojuje tradici s netradičními chutěmi – slanou palačinkovou roládu s masem a houbami. Tato kulinářská kreace vám přinese nový zážitek na talíři a ukáže, že možnosti v kuchyni jsou neomezené. Připravte se na chuťovou symfonii, která vás zaručeně překvapí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Slaná palačinková roláda s masem a houbami
Co budeme potřebovat:
- 600 g mletého vepřového masa
- 300 g kuřecího mletého masa
- 500 g žampionů
- 2 cibule
- 20 ml slunečnicového rostlinného oleje
- 20 g soli
- 10 g koření na maso
Na palačinky:
- 4 vejce
- 150 g sýra
- mletý černý pepř (podle chuti)
- majonéza (podle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Příprava palačinek: Do mísy přidejte vejce. Dochutíme je černým pepřem, přidáme majonézu (můžeme ji nahradit smetanou) a metličkou prošleháme. Poté přidejte sýr nastrouhaný přes velké struhadlo. Znovu promíchejte.
2. Rozpalte palačinkovou pánev, přidejte naběračku těsta a smažte na mírném ohni, dokud se vám vrchní část nelepí na prsty. Poté palačinky nechte vychladnout. Nám nakonec vyšlo šest placek, z nichž čtyři použijeme na větší roládu a dvě na menší.
3. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Smažte je na pánvi s trochou rozpáleného oleje, dokud nezhnědnou. Poté přidejte houby nakrájené na malé kostičky, osolte je a osmažte dohněda. Houby nechte vychladnout.
4. Do mísy přidejte osmažené houby, mleté kuřecí a vepřové maso. Ingredience osolte, okořeňte mletým černým pepřem a směsí koření na maso. Maso promíchejte rukama tak, aby se sjednotilo se všemi kořeními.
5. Vyválejte potravinářskou fólií, vložte směs mletého masa a rozprostřete ji do obdélníkové zapékací misky.
6. Navrch rozetřete palačinky a vytvořte roládu. Dostali jsme jednu větší a jednu menší roládu.
7. Každou roládu zabalte do proužku pečicího papíru a převažte potravinářským provázkem.
8. Rolády položte na plech a vložte je na 10 minut do trouby předehřáté na 220 °C a poté na dalších 30 minut na 160 °C. Malou roládu vyjměte a velkou pečte dalších 10 minut při 160 °C.
9. Po vyjmutí z trouby je zatěžkejte a nechte je několik hodin nebo do rána vychladnout.
10. Odstraňte pečicí papír a položte je na talíř. Užijte si rohlíky!