Proč dětem kupovat panenky Barbie?

Šílenství okolo panenky Barbie zachvátilo celý svět a jak to vypadá, stále nepolevuje. Pokud máte doma děti, které jsou již zralé na hraní s panenkami, Barbie je tou správnou volbou. Proč?
Zdroj: Dmitry Lobanov / Shutterstock.com

Barbie již před lety oslavila šedesátku

V roce 1959 byla světu představena Barbara Millicent Roberts neboli Barbie. Tato panenka získala své křestní jméno po dceři ženy, která hračku vytvořila. Proč vůbec tato panenka vznikla? Její stvořitelka, Ruth Handlerová, si totiž všimla, že na trhu zcela chybí dospělé panenky, se kterými by si děti mohly hrát. Hned v prvním roce existence se ukázalo, že Ruth našla díru na trhu a panenek se prodalo přes 350-tisíc.

Kritika panenek Barbie již není na místě

V průběhu let čelila Barbie kritice kvůli tomu, že její proporce neodpovídají realitě a mohou tak v dětech vytvořit nereálnou představu toho, jak má vypadat dospělé ženské tělo. Jestli jste ale v nedávné době navštívili hračkářství, možná jste si všimli, že podoba Barbie se změnila. Neprodávají se již pouze blondýnky s nekonečně dlouhýma nohama, ale také brunetky, zrzky i černovlásky všech možných tvarů, proporcí a barev pleti.

Panenky podporují dětské sny a touhy

Koupí Barbie můžete dát svému dítěti najevo, že možné je vše. Stačí koupit panenku, která je vědkyně, astronautka, sportovkyně nebo třeba prezidentka. Společnost Mattel se totiž snaží prostřednictvím svých panenek ukázat, že možné je opravdu vše a stejně jako Barbie, i děti se mohou v dospělosti věnovat jakékoliv profesi a splnit si své sny.

Ukažte svému dítěti, že možné je vše a žádný cíl není nereálný. Ať už chce být vaše dcerka prezidentkou, astronautkou nebo třeba profesionální sportovkyní, podpořte ji v jejím snu koupí panenky Barbie, která se této profesi věnuje a ukažte ji, že píle, snaha a odhodlání přinášejí ovoce.