Vážení milovníci sladkých pochoutek, dnes máme pro vás zcela výjimečný zážitek – rychlou sladkou tvarohově banánovou roládu, kterou připravíte bez pečení! Tento dezert si zaslouží vaši pozornost a my vám rádi představíme, jak jednoduché a lahodné může být spojení tvarohu a banánů v podobě neskutečné rolády. Připravte se na chuťový zážitek, který vás okamžitě dostane do světa sladkých snů!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Rychlá nepečená tvarohově banánová roláda
Co budeme potřebovat:
- 400 g tvarohu (vláčný, krémový)
- jeden banán
- 100 ml mléka
- 50 g sušenek
- jedna velká lžíce nebo 2 menší lžíce kakaového prášku
- 1-2 lžíce tekutého medu (dle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Rozdrobte sušenky rukama na velmi malé kousky a dejte je do mísy.
2. Přidejte mléko a kakaový prášek. Promíchejte a nechte sušenky namočené několik minut.
3. Poté je rozmixujte lžící nebo vidličkou, dokud nedosáhnou krémové konzistence.
4. Smíchejte tvaroh s medem. Pokud je tvaroh hrubý, předtím jej rozmixujte mixérem nebo přeceďte jemným sítem.
5. Rozprostřete směs sušenek na kus potravinářské fólie.
6. Rozetřete tvarohovou směs na vrstvu sušenek, přičemž jednu z dlouhých stran necháte volnou.
7. Položte banán napůl poblíž dlouhého okraje, který je pokrytý tvarohem.
8. Sviňte vše do rolády za pomoci potravinářské fólie. Důkladně ji zabalte, aby získala hezký tvar.
9. Roláda je velmi měkká a lepkavá. Proto ji dejte do lednice na 2-3 hodiny nebo na 20 minut do mrazáku, aby ztuhla trochu.
10. Roládu vyjměte z potravinářské fólie.
11. Nakrájejte ji na plátky.
Podávejte s potěšením!
Pokud přidáte trochu ghee másla do tvarohu, bude roláda ještě chutnější, ale také kaloričtější!
Přejeme vám dobré chutnání společně s vašimi blízkými!