Už jste vyrazili na houby? Prohlédněte si ty nejlepší úlovky, které jste nám zaslali

Houbaření je oblíbenou českou zálibou, která spojuje generace. Ať už jste houbařským začátečníkem nebo zkušeným expertem, vždy je co objevovat v lese. Jsme nadšeni, že vám dnes můžeme ukázat ty nejlepší úlovky, které jste nám zaslali. Zajímá vás, co se letos v lese daří, a jaké tipy máme pro úspěšný lov hub? Čtěte dál!

Nádherné úlovky léta

Letos byla houbařská sezóna bohatá a váš zájem o to, co lesy skrývají, je na nejvyšší úrovni. Jedním z nejimpozantnějších úlovků, které jsme od vás dostali, je třeba kolekce hřibů smrkových nebo nádherné křemenáče.

Zdroj: Veronika Rektorová
Zdroj: Jarka Šipošová Patylová
Zdroj: Tomáš Liska
Zdroj: Táňa Juhásová
Zdroj: Janča Liptáková
Zdroj: Eva Pešková
Zdroj: Lenička Štantejská Gebertová
Zdroj: Jiří Filip

Houby pro začátečníky

Pokud jste začátečník, možná jste nás zaslali fotku vašeho prvního bedlíka nebo žampionu. A to je skvělé! Každý houbař začínal prvními kroky a je důležité znát základní druhy, které můžete bez obav sbírat.

Co si připravit z hub

Pozor na jedovaté!

Několik z vás nám zaslalo i fotky potencionálně nebezpečných úlovků. Je důležité si uvědomit, že houbaření není bez rizika. Pokud nejste si jisti, raději houbu nechte stát a poraďte se s někým zkušeným.

Tipy pro úspěšný lov

  1. Vybavení: Mějte s sebou dobrý houbařský nůž a dostatečně velký košík.
  2. Identifikace: Používejte spolehlivou houbařskou knihu nebo aplikaci.
  3. Čas a místo: Nejlepší čas na houbaření je po dešti a ráno.
Zdroj: Angellina Nova
Zdroj: Angellina Nova

Sdílejte s námi své úlovky

Chcete, abychom příště zveřejnili vaši fotku? Sdílejte s námi vaše úlovky v naší skupině Recepty všeho druhu. Těšíme se na vaše snímky!

Nezapomeňte se podělit o tento článek s přáteli a rodinou, kteří také milují houbaření. Mějte úžasnou houbařskou sezónu a až vyrazíte do lesa, nezapomeňte nás znovu navštívit a podělit se o vaše zážitky!