Zkaramelizovaná sladkost, krásná podívaná a jedinečná chuť – to všechno přináší náš recept na rychlý koláč, který vychází z babiččina tajemného receptu. Tento dezert spojuje šťavnaté jablíčka, karamelový závoj a křupavou drobenku do jedinečného souznění chutí. Připravte se na cestu do minulosti, kdy se chutnalo a peklo s láskou a tradicí. S naším receptem můžete zachovat tu nejlepší chuťovou památku našich babiček. Pojďme na recept – rychlý koláč se zkaramelizovanými jablíčky a drobenkou!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Rychlý koláč se zkaramelizovanými jablíčky a drobenkou
Co budeme potřebovat:
Jablečná náplň:
- 4 jablíčka
- 3 lžíce cukru
- 1/2 skořice
Těsto:
- 3 vejce
- špetka soli
- 200 g cukru
- 250 g zakysaná smetana
- 150 g rozpuštěné máslo
- 300 g hladké mouky
- 20 g prášek do pečiva
- 1 lžička vanilka
Drobenka:
- 20 g másla
- 25 g cukr
- 4 lžíce hladká mouka
Jak budeme postupovat:
1. Z jablek odstraňte slupku, pak jádřince a nakrájejte je na malé kostičky. Potom je přendejte do pánve a na středním plameni je povařte.
2. Následně k nim přisypejte cukr – promíchejte a nechejte rozpustit zrnka písku – zkaramelizujte je a také je dochuťte skořicí – promíchejte.
3. Po uvaření je přendejte na talíř a nechejte vychladnout.
4. V mís si rozšlehejte vejce se solí, pak přisypejte krystalový cukr – pokračujte ve šlehání mixérem, dokud nevznikne bílá směs, potom přidejte zakysanou smetanu a přilijte rozpuštěné máslo – vyšlehejte.
5. Následně do směsí přisypávejte po částech prosátou mouku s prášek do pečiva a vanilkou – promíchejte a vypracujte husté těsto bez hrudek.
6. Připravte jsi plech na pečení vyložený pergamenem a rozetřete na ni část těsta, pak naneste jablečnou náplň a přikryjte ji zbytkem těsta.
7. Připravte jsi drobenku: Smíchejte studené máslo s cukrem a hladkou moukou – promíchejte rukama a posypejte ní povrch těsta.
8. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C.
9. Po upečení koláč vyjměte z trouby a podávejte ho s láskou a radostí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!