Fantastické zapečené karbanátky z mletého masa a zelí ve skvělé smetanové omáčce

Naše receptura na fantastické zapečené karbanátky je osvěžujícím způsobem, jak si užít klasický chutný pokrm. Tato variace s mletým masem a zelím ve skvělé omáčce spojuje tradiční chutě v jednom fantastickém pokrmu. Pojďme tedy na recept – zapečené karbanátky z mletého masa a zelí v smetanové omáčce!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vynikající karbanátky z mletého masa
Zdroj: souspark.ru

Zapečené karbanátky z mletého masa a zelí v smetanové omáčce

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 1/2 pekingské zelí
  • vroucí voda na zelí – podle potřeby
  • 200 g rýže
  • 1 šálek vody
  • sůl – podle chuti
  • 3-4 lžíce rostlinný olej – na smažení
  • 500 g mleté maso
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, černý pepř, koření – podle chuti

Ostatní:

  • 3 lžíce strouhanky – na obalování

Omáčka:

  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 200 g zakysaná smetana + voda
  • sůl, černý pepř – podle chuti

Na zdobení:

  • bylinky – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. 1/2 zelí nakrájejte na jemno a zalijte vařící vodou, aby změklo a zhořklo, potom sceďte a vymačkejte šťávu.

2. Rýži osmažte na rostlinném oleji do karamelové barvy a zalijte ji vodou, uvařte ji al dente a podle chuti osolte.

3. Mleté maso smíchejte na kostičky nakrájenou osmaženou cibulí a česnekem, pak přidejte rozklepnuté vejce, podle chuti osolte, opepřete a okořeňte, pak přidejte zelí a rýži – promíchejte.

4. Následně pomocí ruk vytvarujte karbanátky, které obalte ve strouhance.

Vynikající karbanátky z mletého masa
Zdroj: souspark.ru

5. Připravte jsi formu na pečení, kterou vymažte olejem a položte de něj karbanátky.

6. Pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C.

Vynikající karbanátky z mletého masa
Zdroj: souspark.ru

7. Nakrájejte mrkev a cibuli – osmahněte je na pánvi a pak k nim vlijte zakysanou smetanu smíchanou s vodou – několik minut povařte a podle chuti opepřete a osolte.

8. Omáčkou přelijte karbanátky a 15 minut je v troubě opečte.

Vynikající karbanátky z mletého masa
Zdroj: souspark.ru
Vynikající karbanátky z mletého masa
Zdroj: souspark.ru

9. Nakonec je posypejte bylinkami a podávejte je s oblíbenou přílohou.

Vynikající karbanátky z mletého masa
Zdroj: souspark.ru

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!