Každý máme slabost pro sladké pochoutky, které nás potěší svou chuťovou harmonií a krásou. A právě to vám dnes přinášíme – úžasné dortíky plněné mascarpone krémem a jahodovým džemem v drobence. Tento recept spojuje několik základních ingrediencí do jedinečného dezertu, který si zamilujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dortíky plněné mascarpone krémem a jahodovým džemem v drobence
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 vejce
- špetka soli
- 70 g cukru
- 100 ml rostlinný olej
- 8 g vanilkový cukr
- 200 ml mléka
- 180 g mouky + 20 g kakaa + 16 g prášek do pečiva
Krém:
- 250 g mascarpone
- 300 ml smetana ke šlehání
- 1 lžíce moučkový cukr
- 5 g vanilkový cukr
Ostatní:
- mléko
- jahodový džem
- moučkový cukr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Do misky jsi rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, přisypejte cukr – vyšlehejte do jemné konzistenci, pak přilijte olej a přisypte vanilkový cukr – šlehejte a nakonec přilijte mléko – promíchejte a postupně přisypávejte prosátou mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva – dobře promíchejte.
2. Připravte jsi plech vyložený pergamenem a nalijte těsto, které pěkně uhlaďte.
3. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.
4. Do mísy jsi dejte mascarpone, smetanu ke šlehání, přisypte moučkový a vanilkový cukr – vyšlehejte.
5. Po upečení vyjměte plech z trouby, těsto položte na čistou plochu a pomocí ozdobné kulaté formy vytvarujte velká hrubší kolečka, která potřete mlékem a pomocí zdobícího sáčku vytvarujte vlnky a doprostřed naneste jahodovou marmeládu – opět vytvarujte vlnky a ozdobte rozmixovaným těstem.
6. Podávejte je s láskou, radostí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!