Drobenkový jablečný koláč jako od babičky – Voňavý a jemný

Dnes vás srdečně zveme na jedinečný křehký, voňavý a jemný drobenkový jablečný koláč s mandlemi, ořechy a skořicí – podle chuti, který v sobě spojuje lehkost, výraznou šťavnatost a křehkost. Připravte se na chuťový zážitek, který vás okouzlí od prvního okamžiku. Vůně domova a krásné společné chvíle v babiččině kuchyni, které jsou nepopsatelné!

Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.

Jablečný koláč jako od babičky - Voňavý a jemný
Zdroj: souspark.ru

Drobenkový jablečný koláč

Co budeme potřebovat:

Jablečná náplň:

  • 1 kg jablíčka
  • mandle, ořechy a skořice – podle chuti
  • 70 g cukru

Těsto:

  • 350 g mouky
  • špetka soli
  • vanilin – podle chuti
  • 100 g cukru
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 100 g cukru
  • 120 g másla/margarín
  • 130 g zakysaná smetana

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. V míse smíchejte s mandlemi, ořechy, cukrem a skořicí podle chuti a přání.

Náplň můžeme připravit libovolnou podle vlastní chuti.

Jablečný koláč jako od babičky - Voňavý a jemný
Zdroj: souspark.ru

2. Do jiné mísy jsi nasypejte mouku, kterou smíchejte se solí, vanilinem, cukrem a práškem do pečiva, pak přidejte vychlazené máslo nebo kvalitní margarín nastrouhané nebo nakrájené na kostičky – míchejte, dokud se nevytvoří drobenka, pak přidejte zakysanou smetanu – rukama promíchejte.

Jablečný koláč jako od babičky - Voňavý a jemný
Zdroj: souspark.ru

3. Plech na pečení vyložte pergamenem, rozprostřete na něj část drobenky a zarovnejte ji do rovnoměrné vrstvy pomocí lžíce.

Jablečný koláč jako od babičky - Voňavý a jemný
Zdroj: souspark.ru

4. Následné rozetřete jablečnou náplň a navrch rozprostřete druhou část drobenky.

Jablečný koláč jako od babičky - Voňavý a jemný
Zdroj: souspark.ru

5. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 180 °C, dokud není povrch pěkně nahnědlý.

6. Po upečení ho nechejte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou a velkou chutí.

Jablečný koláč jako od babičky - Voňavý a jemný
Zdroj: souspark.ru

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!