Dnes vás srdečně zveme na jedinečný křehký, voňavý a jemný drobenkový jablečný koláč s mandlemi, ořechy a skořicí – podle chuti, který v sobě spojuje lehkost, výraznou šťavnatost a křehkost. Připravte se na chuťový zážitek, který vás okouzlí od prvního okamžiku. Vůně domova a krásné společné chvíle v babiččině kuchyni, které jsou nepopsatelné!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Drobenkový jablečný koláč
Co budeme potřebovat:
Jablečná náplň:
- 1 kg jablíčka
- mandle, ořechy a skořice – podle chuti
- 70 g cukru
Těsto:
- 350 g mouky
- špetka soli
- vanilin – podle chuti
- 100 g cukru
- 1 lžička prášek do pečiva
- 100 g cukru
- 120 g másla/margarín
- 130 g zakysaná smetana
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. V míse smíchejte s mandlemi, ořechy, cukrem a skořicí podle chuti a přání.
Náplň můžeme připravit libovolnou podle vlastní chuti.
2. Do jiné mísy jsi nasypejte mouku, kterou smíchejte se solí, vanilinem, cukrem a práškem do pečiva, pak přidejte vychlazené máslo nebo kvalitní margarín nastrouhané nebo nakrájené na kostičky – míchejte, dokud se nevytvoří drobenka, pak přidejte zakysanou smetanu – rukama promíchejte.
3. Plech na pečení vyložte pergamenem, rozprostřete na něj část drobenky a zarovnejte ji do rovnoměrné vrstvy pomocí lžíce.
4. Následné rozetřete jablečnou náplň a navrch rozprostřete druhou část drobenky.
5. Pečte v předehřáté troubě 1 hodinu při 180 °C, dokud není povrch pěkně nahnědlý.
6. Po upečení ho nechejte vychladnout, posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!