Vynikající recept na jemné dýňové placičky: zkuste je hned!

Vítejte v kulinářském ráji! Dnes vám přinášíme recept na jemné dýňové placičky, skvělý doplněk snídaně, svačiny nebo lehkého obědu. Jsou jednoduché na přípravu a lahodné. Připravte se na chutný zážitek a pojďme na to!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Připravte si jemné dýňové placičky
Zdroj: souspark.ru

Jemné dýňové placičky

Co budeme potřebovat:

  • 600 g dýně
  • 2 stroužky česneku
  • italské a čerstvé bylinky – podle chuti
  • sůl, černý pepř – podle chuti
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladká mouka

Jak budeme postupovat:

1. Oloupejte dýni a nastrouhejte ji na středním struhadle nebo ji rozmixujte mixérem, pak k ní přidejte jemně nasekaný česnek, dochuťte italskými a čerstvými bylinky, solí, černým mletým pepřem a přidejte také rozklepnuté vejce – promíchejte.

2. Následně do směsi nasypejte hladkou mouku a vypracujte těsto. Pokud máte velmi šťavnatou dýni, možná budete potřebovat trochu více mouky.

3. Připravte jsi pánev s rozehřátým rostlinným olejem a vytvarujte placičky pomocí lžíce – smaže je z obou stran dokřupava a dozlatova.

Připravte si jemné dýňové placičky
Zdroj: souspark.ru

4. Po usmažení je podávejte se zakysanou smetanou nebo omáčkou na bázi zakysané smetany s česnekem, bylinkami a léčivými rostlinami nebo také s domácí majonézou.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!