Koňákové řezy s čokoládou

Láká vás spojení koňaku, čokolády a piškotu? Pak jsou koňákové řezy s čokoládou právě pro vás. Tento luxusní dezert přináší kombinaci bohatých chutí a vrstev, která osloví nejen milovníky čokolády, ale i těch, kteří si potrpí na sofistikovanou chuť koňaku.

Zdroj: Veruška Veronika Holubová

Co budeme potřebovat:

Piškot:

  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 polévková lžíce kakaa

Krém:

  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový puding
  • 200 g másla
  • moučkový cukr dle chuti
  • vaječnák (koňak) dle chuti

Závěr:

  • 2 zakysané smetany
  • 1 čokoláda na vaření

Vyzkoušejte tento recept na žravé řezy, které skvěle doplní odpolední kávu


Jak budeme postupovat:

1) Piškot: Vyšleháme 1 vejce s 1/2 hrnku cukru. Přidáme hrnek hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 1/2 hrnku mléka, 1/4 hrnku oleje a 1 lžíci kakaa. Pečeme na 170°C po dobu 25-30 minut. Zkontrolujeme špejlí a necháme úplně vychladnout.

2) Krém: Uvaříme hustý vanilkový puding z 300 ml mléka a 1 vanilkového pudingu. Necháme zcela vychladnout. Poté vyšleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně zasleháváme vychladlý puding. Přidáme koňak dle chuti.

3) Nanesení krému: Tento krém naneseme na vychladlý piškot.

4) Závěr: Nad parou rozpustíme 1 čokoládu na vaření a ihned vmícháme 2 zakysané smetany. Tuto směs naneseme na krém. Dezert umístíme do lednice, ideálně přes noc.

Koňákové řezy s čokoládou jsou ideálním dezertem pro speciální příležitosti nebo prostě jen tak, když máte chuť si pochutnat. Dají se dokonce připravit i ve formě dortu. Užijte si tuto smyslovou hostinu!