Nedělní odpoledne volá po něčem sladkém a útulném, co by to mohlo být jiného než lahodné buchtičky? Ale tentokrát s twistem – plněné Nuttellou! Tyto nádherné malé dobroty jsou snadným a rychlým receptem na zlepšení nálady.
Co budeme potřebovat:
- 30 g čerstvého pekařského droždí
- 2 lžíce krupicového cukru
- 400 g prosáté hladké mouky
- 2 špetky soli
- 1 lžička citronové kůry
- 100 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- 80 g majonézy
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 200 ml vlažného mléka
- Nuttela na náplň
- Máslo na potření buchtiček a vytření pekáčku
- Vejce na potření buchtiček
- Rum a máslo na potření
Vyzkoušejte tento recept na žravé řezy, které skvěle doplní odpolední kávu
Jak budeme postupovat:
1) Příprava kvásku: Rozdrobíme droždí a smícháme s krupicovým cukrem. Přilijeme trošku vlažného mléka a necháme 10 minut pod utěrkou kynout.
2) Příprava těsta: Do robotu s hnětacím hákem vsypeme mouku, sůl, moučkový cukr, citronovou kůru a promícháme. Přidáme kvásek, žloutky, majonézu, máslo a mléko. Dobře prohněteme.
3) Kynutí: Těsto posypeme moukou a necháme hodinu kynout.
4) Formování buchtiček: Těsto vyklopíme na mírně pomoučený vál, lžičkou odporcujeme a z každého kousku uděláme placičku. Naplníme Nuttellou a zabalíme.
5) Příprava pekáčku a kynutí: Buchtičky potřeme rozpuštěným máslem a klademe je do máslem vymazaného pekáčku, těsně vedle sebe. Necháme kynout dalších 15 minut.
6) Pečení: Buchtičky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 15 minut, podle velikosti buchtiček.
7) Finální úprava: Horké buchtičky potřeme rozehřátým máslem smíchaným s rumem (pro děti bez rumu). Po vychladnutí pocukrujeme.
Tyto buchtičky jsou nejen skvostné na pohled, ale i vynikající na chuť. Sladká Nuttela v kombinaci s nádherně nadýchaným těstem udělá z vaší neděle opravdovou sladkou hostinu. Dobrou chuť!