Pokud patříte do skupiny milovníků vanilkových či pudinkových dezertů nebo jen hledáte inspiraci k odpolední kávě, pak je tento recept určen přímo pro vás! Vyzkoušejte tento fantastický mandlový věnec plněný pudinkovým krémem, o kterém všichni básní. Má úžasnou jemnou chuť, která se dokonale doplňuje s křehkým těstem a jemným pudinkovým krémem.
Tenhle krásny mandlový věnec vás určitě osloví svou rychlou a velmi snadnou přípravou. Takže určitě neváhejte a pusťte se do přípravy a věřte, že ho budete dělat častěji! Jemný, delikátní a voňavý věnec!
Krásný mandlový věnec plněný pudinkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 2 vejce
- 150 g cukru – (3/4 šálky)
- 70 g kukuřičného škrobu – (4 lžíce)
- 500 ml mléka – (2+1/3 šálku)
- 160 g másla – (8 lžic) – pokojové teploty
Těsto:
- 100 ml vody – (1/3 šálky+2 lžíce)
- 100 ml mléka – (1/3 šálky+2 lžíce)
- špetka soli
- 1 lžička cukru
- 80 g másla – (4 lžíce)
- 120 g mouky – (1 šálek)
- 3-4 vejce
Ostatní:
- vejce – na potření
- mandlové lupínky – na zdobení
- moučkový cukr – na posypání.
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce si rozklepněte vejce, přisypte vanilkový cukr a cukr – zamíchejte, pak přisypejte kukuřičný škrob a přilévejte mléko – míchejte a vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
2. Po uvaření přelijte krém do mísy, přikryjte fólií, nechejte trochu vychladnout a uložte do lednice.
3. Do jiného hrnce nalijte vodu, přilijte mléko, přidejte špetku soli, nasypejte cukr a také přidejte máslo – promíchejte a vařte na mírném ohni, dokud se máslo nerozpustí.
4. Následně přimíchejte mouku – vařte na mírném ohni 1-2 minuty a poté přendejte do mísy – promíchejte a do těsta vlijte rozšlehané vejce – promíchejte, aby vzniklo krásné jemné těsto.
5. Připravte si pečicí papír a z 18 cm kolečka nakreslete kruh, pak na kruh pomocí zdobícího sáčku, ve kterém máte těsto vytvarujte hrubší kruh a kuličky, potřete je žloutkem, aby byly krásně zlatavé a ozdobte-posypejte je mandlovými lupínky.
6. Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut při 180 °C.
7. Máslo vložte do velké mísy – vyšlehejte ho a postupně přidávejte krém, který jste si odložili do lednice – důkladně vyšlehejte a pomocí zdobicího sáčku udělejte na spodní části překrojeného těsta vlnky, poté přikryjte druhou částí těsta a posypejte ho moučkovým cukrem.
8. Krásný mandlový věnec plněný pudinkovým krémem podávejte s láskou, radostí a grácií.
Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou chuť!