Brambory se slaninou v troubě – vynikající příloha

Tento recept je ideální volbou, pokud hledáte rychlou, ale chutnou večeři. Pečené brambory se slaninou v troubě je také skvělá příloha k hlavnímu jídlu. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Jsou lahodné, voňavé a křupavé. Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Brambory se slaninou v troubě - vynikající příloha
Zdroj: souspark.ru

Pečené brambory se slaninou v troubě

Co budeme potřebovat:

  • 2 kg nové mladé brambory
  • 1 hlava česneku
  • sůl, černý pepř, koření a bylinky – podle své chuti
  • 40 ml rostlinný olej
  • 400 g slaniny

Jak budeme postupovat:

1. Nové mladé brambory dobře opláchněte a na několika místech propíchněte vidličkou.

2. Prolisovaný česnek v míse smíchejte se solí, černým pepřem, kořením, bylinkami – podle chuti a pokapejte rostlinným olejem.

3. Následně přidejte do směsí nové mladé brambory – vše dobře promíchejte a položte je na plech vyložený pergamenem, pak na ně položte slaninu nakrájenou na tenké proužky.

4. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 200 °C.

5. Po upečení je posypejte bylinkami, které máte rádi a podávejte je s láskou, velkou chutí, radostí a také si k nim můžete zvolit také oblíbenou omáčku, dresink nebo je nabídnout jako přílohu k hlavnímu chodu.

Brambory se slaninou v troubě - vynikající příloha
Zdroj: souspark.ru

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!