Pro milovníky tvarůžků: Tatarák s česnekovými tousty, přesně jak má být

Pokud patříte mezi fanoušky tvarůžků, tedy toho specifického a silně aromatického sýra z Olomouckého kraje, pak je tento recept určen přímo vám. Představuji vám tvarůžkový tatarák, který je dokonale doplněn česnekovými tousty. Tento dezert je ideální pro pohodové večery, kdy se scházíte s přáteli u piva, ale rozhodně se nebojte překvapit jím i na rodinných oslavách. A pokud k tomu přidáte ještě chladný ležák, dosáhnete gastronomického nebe!

Zdroj: Jarka Šipošová Patylová

Co budeme potřebovat:

Tvarůžkový tatarák:

  • Tvarůžky nastrouhané na hrubém struhadle
  • Camembert nastrouhaný na hrubém struhadle
  • 1 červená cibule nakrájená najemno
  • 2 PL piva
  • 1 PL oleje
  • 1 PL ostrého kečupu
  • 1 PL hořčice
  • 1 čl papriky
  • Pepř

Česnekové tousty:

  • Váš oblíbený chléb
  • Česnek
  • Máslo na potření


Jak budeme postupovat:

1) Příprava tataráku: Tvarůžky a Camembert nastrouháme na hrubém struhadle. Červenou cibuli nakrájíme najemno.

2) Omáčka: Přidáme 2 PL piva, 1 PL oleje, 1 PL ostrého kečupu, 1 PL hořčice a 1 čl papriky. Přidáme pepř dle chuti.

3) Smíchání a odležení: Všechny ingredience důkladně promícháme a dáme uležet do lednice alespoň na 1 hodinu.

4) Příprava česnekových toustů: Chléb potřeme máslem a osmahneme na pánvi. Poté jej potřeme čerstvě utřeným česnekem.

A voilá, tvarůžkový tatarák s česnekovými tousty je hotov! Nyní už jen stačí servírovat a užívat si tohoto vynikajícího pokrmu.