Vítejte v říši sladkých snů! Dnes vás zveme na dobrodružství do světa sušenek, které spojují nejlepší z dvou sladkých světů – marshmallow a bílou čokoládu. Tyto sušenky jsou malými kousky radosti, které se rozplývají ve vašich ústech a přinášejí do života doslova sladký zážitek. Připravte se na šťastnou kombinaci chutí, která vám vykouzlí úsměv na tváři. Pojďme na recept – sušenky z marshmallow a bílé čokolády!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenky z marshmallow a bílé čokolády
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 200 g mouky
- 50 g kukuřičného škrobu
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 15 g kakaového prášku
- 1 lžíce medu
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- jedno vejce
- strouhaná citronová kůra – podle chuti
- špetka soli
Na marshmallow:
- 150 g cukru
- 7 g želatiny
- 5 lžic vody
Pro dekoraci:
- bílá čokoláda
- nasekané ořechy (my jsme použili pistácie a lískové ořechy)
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Měkké máslo (pokojové teploty), moučkový cukr a špetku soli šlehejte mixérem při vysokých otáčkách 2-3 minuty, dokud není nadýchané a bělavé.
2. Přidejte vejce, med, vanilkový extrakt a nastrouhanou citronovou kůru. Velmi dobře promíchejte mixérem.
3. Přidejte prosátou mouku spolu s kakaovým práškem a kukuřičným škrobem. Nejprve těsto promíchejte stěrkou, pak ho trochu prohněťte rukama. Mělo by být homogenní, měkké a lepkavé.
4. Zabalte je do potravinářské fólie a mírně vyrovnejte. V chladničce nechte 60 minut.
5. Na pomoučené desce těsto rozválejte na plát silný 3-4 mm.
6. Kulatým vykrajovátkem vykrajujte z plátu těsta kolečka.
7. Položte je na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou pečicí fólií.
8. Sušenky pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
9. Nechte zcela vychladnout.
10. Připravte si marshmallow: Rozpusťte želatinu ve 2 lžících studené vody. Nechte ji hydratovat.
11. Do hrnce se silným dnem dejte cukr a 3 lžíce vody. Vařte je na mírném ohni, dokud se nezmění v sirup, který by měl dosáhnout teploty 120 °C.
12. Odstavte sirup z ohně. Přidejte do něj želatinu. Velmi dobře promíchejte.
13. Sirup šlehejte mixérem na vysoké otáčky několik minut, dokud nevychladne a nezmění se v bílou, viskózní směs.
14. Přeneste směs do zdobicího sáčku.
15. Ihned ji naneste na polovinu sušenek.
16. Poté je přikryjte zbylými sušenkami a vytvořte sendviče.
17. Polovinu každého sendviče namočte do rozpuštěné bílé čokolády. Položte je na pečicí papír a povrch posypte nasekanými ořechy.
18. Počkejte, až čokoláda ztuhne.
19. Sušenky podávejte s velkou chutí!
Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!