Hustý krém s kondenzovaným mlékem – na dorty a sušenky. Hotovo za 5 minut!

Rychle a jednoduše k dokonalosti! Dnešním hrdinou je náš hustý krém s kondenzovaným mlékem, ideální pro zdobení dortů a oživení sušenek. Tento rychlý recept vám umožní mít něco výjimečného během pěti minut. Připravte se na hladkou texturu a sladkou symfonii, kterou můžete přidat do svých dezertních pokladů.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Hustý krém s kondenzovaným mlékem na dorty a sušenky
Zdroj: retete-usoare.eu

Hustý krém s kondenzovaným mlékem na dorty a sušenky

Co budeme potřebovat:
  • 500 g 25-30% zakysané smetany (pokud chcete použít smetanu s nižším obsahem tuku, musíte ji předem oddělit od syrovátky: vložte ji do cedníku vyloženého 3-4 vrstvami gázy a položte na něj závaží, pak ji dejte na několik hodin do chladničky, dokud se všechna syrovátka neodsaje)
  • 150 g kondenzovaného mléka
  • 25 ml citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Všechny ingredience musí být studené!

Hustý krém s kondenzovaným mlékem na dorty a sušenky
Zdroj: retete-usoare.eu

Jak budeme postupovat:

1. Zakysanou smetanu a kondenzované mléko šlehejte mixérem na vysoké otáčky po dobu 3-4 minut.

Hustý krém s kondenzovaným mlékem na dorty a sušenky
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Přidejte vanilkový extrakt. Směs.

Hustý krém s kondenzovaným mlékem na dorty a sušenky
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Postupně přidávejte citronovou šťávu a pokaždé míchejte do hladka. Po úplném zapracování do krému pokračujte ve šlehání mixérem další 2 minuty.

Díky citronové šťávě je krém hustý a stálý.

4. Krém podávejte s ovocem nebo z něj připravte jiné chutné dezerty!

Hustý krém s kondenzovaným mlékem na dorty a sušenky
Zdroj: retete-usoare.eu
Hustý krém s kondenzovaným mlékem na dorty a sušenky
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!

Hustý krém s kondenzovaným mlékem na dorty a sušenky
Zdroj: retete-usoare.eu