Říká se, že báječný dezert utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného a lahodného? Tento recept na sušenkový dezert s čokoládovým krémem je tím pravým. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový dezert s čokoládovým krémem
Co budeme potřebovat:
- 100 g sušenek
Kakaový krém:
- 2 žloutky
- 80 g cukru
- 20 g kukuřičného škrobu
- 400 g mléka
- 20 g másla
- 15 g kakaa
Čokoládová poleva:
- 80 g čokolády
- 50 ml smetany
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si mísu o rozměrech 16 x 16 cm a naskládejte do ní sušenky vedle sebe.
2. Do hrnce na sporáku rozbijte vejce, přisypte cukr a během vaření míchejte. Přidejte kukuřičný škrob a neustále míchejte. Přilijte mléko a pokračujte ve vaření a míchání. Po objevení prvních bublinek vařte 1 minutu, poté přidejte máslo a vařte na mírném ohni, dokud krém neztuhne.
3. Potom odstavte krém z ohně a polovinu z něho nalijte na sušenky v míse. Pěkně ho rozetřete dohladka a položte ne něho další vrstvu sušenek.
4. Do druhé poloviny krému nasypte kakao a za stálého míchání vařte, dokud krém neztuhne.
5. Uvařený kakaový krém nalijte na sušenky v míse a pěkně ho rozetřete dohladka.
6. Dejte kousky čokolády do misky a rozpusťte ji v mikrovlnné troubě nebo v páře, přilijte smetanu a promíchejte.
7. Polevu nalijte na dezert, pěkně ji rozetřete a dejte na 30 minut do lednice.
8. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda dezert v lednici ztuhl, a pokud ano, vyjměte ho.
9. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.
Přejeme dobrou chuť