Povýšené rybí placičky – i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu!

Vítejte ve světě kulinářského umění, kde se levné suroviny proměňují v neodolatelné gastronomické mistrovské kousky. Dnes vám rádi představíme recept, který dokazuje, že i z té nejlevnější ryby lze vytvořit opravdovou delikatesu. Rybí placičky, nesoucí v sobě kouzlo mořských hlubin, se zde stávají hrdiny.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Povýšené rybí placičky - i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu!
Zdroj: retete-usoare.eu

Rybí placičky

Co budeme potřebovat:

Na rybí placičky:

  • 500 g rybího filé (štikozubec, treska, pstruh, parmice atd.)
  • 4 vejce
  • 1 lžíce mouky
  • 1/2 lžičky sol
  • 1 lžička cukru
  • mletý černý pepř – podle chuti
  • olej – na smažení

Pro přílohu (kukuřičná rýže):

  • 150 g rýže
  • 450 ml vody
  • 1/3 lžičky soli
  • 1 malou cibuli
  • 100 g sladké kukuřice (mražené nebo konzervované)
  • 2 vejce
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3-4 lžíce oleje

Jak budeme postupovat:

1. Připravte masové kuličky: V případě potřeby očistěte rybu od vnitřností a vyfiletujte ji tak, že odstraníte kůži. Potřebujete 500 g rybích filetů (my jsme použili tresku).

Recept, který dokazuje, že i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu, vyzkoušejte
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Rybí filé nasekejte mixérem nebo mlýnkem na maso.

Recept, který dokazuje, že i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu, vyzkoušejte
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Oddělte bílky a žloutky.

4. Do mísy mixéru s nakrájenou rybou přidejte žloutky, sůl, mletý černý pepř podle chuti a mouku. Rozmixujte do hladka. Směs přeneste do hluboké mísy.

Recept, který dokazuje, že i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu, vyzkoušejte
Zdroj: retete-usoare.eu
Recept, který dokazuje, že i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu, vyzkoušejte
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Bílky šlehejte mixérem, dokud se nevytvoří měkké špičky. Pak do nich přidejte cukr a šlehejte, dokud se nevytvoří pevné špičky.

6. Do rybí směsi postupně vmíchejte bílkovou pěnu. Krouživými pohyby směrem nahoru míchejte stěrkou do hladka.

Recept, který dokazuje, že i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu, vyzkoušejte
Zdroj: retete-usoare.eu
Recept, který dokazuje, že i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu, vyzkoušejte
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Na rozpálenou pánev, do které jste nalili trochu oleje, lžící vkládejte masové kuličky. Smažte na mírném ohni z obou stran, dokud nejsou hotové a propečené.

Recept, který dokazuje, že i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu, vyzkoušejte
Zdroj: retete-usoare.eu
Recept, který dokazuje, že i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu, vyzkoušejte
Zdroj: retete-usoare.eu
Recept, který dokazuje, že i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu, vyzkoušejte
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Připravte si přílohu: Rýži dobře omyjte a dejte ji do hrnce. Zalijte ji vodou. Rýži vařte na mírném ohni pod pokličkou, dokud není hotová (trvá to asi 20 minut).

9. Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Přidejte rozšlehaná vejce se špetkou soli a usmažte z nich omeletu. Jakmile začnou tuhnout, promíchejte je stěrkou, aby se rozpadly na kousky. Když jsou hotové, odstavte je z ohně.

10. Nakrájejte cibuli na kostičky. Smažte je na malém množství oleje, dokud nezměknou.

11. Do pánve přidejte kukuřici. Vše míchejte a smažte 1-2 minuty.

12. Přidejte uvařenou rýži. Míchejte.

13. Přidejte kousky omelety a sójovou omáčku. Míchejte. Pánev stáhněte z ohně.

Recept, který dokazuje, že i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu, vyzkoušejte
Zdroj: retete-usoare.eu

14. Rybí kuličky podávejte s rýžovou polevou!

Povýšené rybí placičky - i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu!
Zdroj: retete-usoare.eu
Povýšené rybí placičky - i z té nejlevnější ryby lze udělat opravdovou delikatesu!
Zdroj: retete-usoare.eu