Kapustové karbanátky s bramborovou kaší

Pokud milujete kapustu a hledáte nový a kreativní způsob, jak ji použít, tato receptura na kapustové karbanátky je určena právě pro vás. Tento jednoduchý a lahodný recept kombinuje kapustu s mletým masem a dalšími chutnými ingrediencemi, které dělají z těchto karbanátků perfektní jídlo pro večeři nebo jako originální pokrm na grilovací párty. Připravené karbanátky lze samozřejmě doplnit o různé omáčky nebo podávat s bramborovou kaší.

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Co budeme potřebovat:

  • Kapusta
  • Mleté maso (pouze trochu, ochucené majoránkou, česnekem, pepřem a solí)
  • Vejce
  • Rohlík namočený v mléku
  • Strouhanka
  • Uzený bůček nakrájený na jemno
  • Trojobal na smažení (např. mouka, vajíčko, strouhanka)

Vyzkoušejte také – Vepřový křimický řízek s vařenými bramborami – kombinace masa a křupavého zelí


Jak budeme postupovat:

1) Kapustu spaříme ve vroucí vodě po dobu asi 7 minut. Poté necháme vystydnout a vymačkáme z ní vodu.

2) Do kapusty přidáme ochucené mleté maso, vejce, namočený rohlík a strouhanku.

3) Přidáme na jemno nakrájený uzený bůček a vše promícháme.

4) Z vzniklé směsi vytvarujeme karbanátky.

5) Každý karbanátek obalíme v trojobalu (mouka, poté rozkvedlané vajíčko, a nakonec strouhanka).

6) Karbanátky smažíme na pánvi z obou stran, dokud nebudou zlatavě hnědé.

A voilá, kapustové karbanátky jsou hotové! Podáváme je horké, například s bramborovou kaší nebo salátem. Dobrou chuť!