Vítejte v tematické oáze pro milovníky čokolády a oříšků! Dnes se ocitáme u receptu, který sjednocuje kakaovou intenzitu s křehkou chuťovou symfonií vlašských ořechů. Představte si kakaový koláč zdobený vlašskými ořechy. Tato kombinace nabízí nejen pohádkový vizuální zážitek, ale také hřejivou harmonii chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaový koláč zdobený vlašskými ořechy
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 210 g mouky
- 35 g kakaa
- 10 g sušeného droždí
- 180 g cukru
- 29 g vanilkového cukru
- 240 ml vody – pokojové teploty
- 75 g slunečnicového oleje
Poleva:
- 3 lžíce hořkého kakaa
- 3 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce škrobu
- 3 lžíce studená voda – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nasypejte prosátou mouku, kakaový prášek, pak přisypte sušené droždí, cukr, vanilkový cukr – promíchejte, dále přilijte vodu pokojové teploty a olej – dobře promíchejte.
2. Připravte si formu na pečení vyloženou pečicím papírem a vlijte do ní těsto.
3. Pečte v předehřáté troubě 40-45 minut při 170 °C.
4. Mezitím do jiné mísy nasypejte prosáté hořké kakao – promíchejte, poté přilijte vodu – pokračujte v míchání, měla by vám vzniknout lesklá poleva bez hrudek.
5. Upečený koláč bez formy a pečicího papíru polijte polevou a ozdobte nasekanými vlašskými ořechy.
6. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!