Líné bochánky s cibulí a vejcem

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na líné bochánky s cibulí a vejcem, které vám zajisté chutnat!

Líné bochánky s cibulí a vejcem
Zdroj: souspark.ru

Líné bochánky s cibulí a vejcem

Co budeme potřebovat:

  • 300 ml teplý kefír
  • 1/2 lžičky jedlá soda
  • 2 vejce
  • 1,5 šálky hladká mouka
  • čerstvá zelená cibule a kopr – podle chuti
  • 3 vařené vejce
  • špetka soli
  • černý pepř – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Kefír můžete mírně zahřát, pak se v něm jedlá soda rychleji rozpustí a dobře reaguje – promíchejte a nechejte 10 minut odstát.

2. Potom vmíchejte rozklepnuté vejce – zamíchejte, dále přisypejte prosátou hladkou mouku, nakrájenou čerstvou zelenou cibulku a kopr, pak přidejte vařené vejce, dochuťte solí a černým pepřem – zamíchejte a vypracujte těsto.

3. Připravte jsi pánev s rozehřátým olejem a pomocí lžíce vytvarujte bochánky, které smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova.

Zelenou cibulku a vejce lze nahradit plátky šunky, klobásy nebo párků, smaženými houbami, které je třeba nejprve položit na papírové utěrky, aby absorbovaly přebytečný olej.

4. Podávejte je s dresinkem ze zakysané smetany s česnekem a hlavně s láskou a velkou chutí.

Líné bochánky s cibulí a vejcem
Zdroj: souspark.ru
Líné bochánky s cibulí a vejcem
Zdroj: souspark.ru

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!