Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na líné bochánky s cibulí a vejcem, které vám zajisté chutnat!
Líné bochánky s cibulí a vejcem
Co budeme potřebovat:
- 300 ml teplý kefír
- 1/2 lžičky jedlá soda
- 2 vejce
- 1,5 šálky hladká mouka
- čerstvá zelená cibule a kopr – podle chuti
- 3 vařené vejce
- špetka soli
- černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Kefír můžete mírně zahřát, pak se v něm jedlá soda rychleji rozpustí a dobře reaguje – promíchejte a nechejte 10 minut odstát.
2. Potom vmíchejte rozklepnuté vejce – zamíchejte, dále přisypejte prosátou hladkou mouku, nakrájenou čerstvou zelenou cibulku a kopr, pak přidejte vařené vejce, dochuťte solí a černým pepřem – zamíchejte a vypracujte těsto.
3. Připravte jsi pánev s rozehřátým olejem a pomocí lžíce vytvarujte bochánky, které smažte na mírném ohni z obou stran dozlatova.
Zelenou cibulku a vejce lze nahradit plátky šunky, klobásy nebo párků, smaženými houbami, které je třeba nejprve položit na papírové utěrky, aby absorbovaly přebytečný olej.
4. Podávejte je s dresinkem ze zakysané smetany s česnekem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!