Tato buchta snů je oblíbenou a tradiční českou sladkostí, která se hodí k různým příležitostem, od rodinných oslav po slavnostní události. Pokud se tedy rozhodnete si ji připravit doma, můžete si být jisti, že nebudete jíst žádné umělé přísady a chuť bude naprosto autentická.
Co budeme potřebovat:
- 5 žloutků
- 230 g krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 dl vlažné vody
- 1 dl oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 280 g polohrubé mouky
- 5 bílků
- 2 balení vanilkového pudinku
- 1 l mléka
- 2 lžíce cukru
- kakao
- zakysaná smetana
- granko
Jak budeme postupovat:
1) Nejprve si připravíme těsto. Žloutky, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně přidáváme vlažnou vodu, olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto důkladně promícháme.
2) Polovinu těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech nebo na pečící papír. Do druhé poloviny přidáme kakao a opět promícháme.
3) Na světlé těsto nalijeme po lžících uvařený horký vanilkový pudink (1 l mléka, 2 pudinky, 2 lžíce cukru).
4) Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut, dokud není buchta zlatavá a dobře propečená. Špejlí zkontrolujeme, zda už je uvnitř hotová.
5) Na horkou buchtu dáme zakysanou smetanu (nejlépe 2 až 3 balení) a rozetřeme po povrchu. Posypeme grankem a necháme vychladit.
Můžete také vyzkoušet – Fantastický koláč z listového těsta s pomerančovým krémem
Buchta snů je skvělá volba pro ty, kteří chtějí oslavit narozeniny, svátek nebo jen tak si pochutnat na sladké dobrotě. Navíc, příprava buchty snů je relativně jednoduchá a budete mít radost z výsledku, který se jistě postaví na stůl jako krásná a chutná sladká lahůdka.