Představujeme vám delikátní gastronomické potěšení: Zapečený květák se zeleninovou směsí s tuňákem, vejci a sýrem. Kombinace tohoto jídla je úžasná. Připravte se na jedinečný chuťový zážitek, který zaručeně ohromí vaše chuťové buňky! Příprava je velmi snadná, zvládne ji každý a skvělý oběd nebo večeře je na stole!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečený květák se zeleninovou směsí s tuňákem, vejci a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 1 květák
- 1 cibule
- olej – na smažení
- 1 mrkev
- 1 česnek
- 1 konzerva tuňáka
- sůl – podle chuti
- černé koření – podle chuti
Směs:
- 4 vejce
- 1 smetana
Na posypání:
- sýr – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Ružičky květáku vařte 5 minut v osolené vodě a po uvaření přendejte do misky.
2. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a vsypejte do ní cibuli – osmahněte ji a pak k ní přidejte nastrouhanou mrkev – osmažte na mírném ohni, pak přidejte prolisovaný česnek a tuňáka z konzervy, ale bez šťávy, dochuťte solí a černým pepřem – vše společně osmažte po dobu 3 minut
4. Do misky si rozklepněte vejce a přilijte smetanu – vyšlehejte metličkou.
5. Zapékací misku vymažte olejem, rozložte do ní osmaženou zeleninu, pak na ní naaranžujte uvařené růžičky květáku, zalijte vaječno-smetanovou směsí a posypejte strouhaným sýrem, čím více sýra, tím lépe.
6. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.
7. Po upečení podávejte s naaranžovanými rajčaty a se sýrem mozzarella a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!