V dnešním kulinářském dobrodružství vám přinášíme neodolatelný recept na kuřecí řízky v křupavém bramborovém těstíčku. Tato lahodná pochoutka je stvořena pro vaši rodinu, aby si společně užila výjimečně chutný zážitek. Připravte se na harmonii jemného kuřecího masa v kombinaci s křupavým obalem bramborového těsta, který vás rozhodně dostane!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí řízky v bramborovém těstíčku
Co budeme potřebovat:
- 1,5 kg brambor
- 2 kuřecí prsa (můžete je nahradit vepřovými kotletami, ale zvažte, že se budou vařit déle)
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 2-3 plné lžíce hladké mouky
- sůl, mletý černý pepř nebo směs mletých pepřů — podle chuti
Pro omáčku:
- 200 g kysané smetany
- 2 stroužky česneku
- kopr (nasekaný) – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Umyjte a osušte kuřecí prsa papírovým ubrouskem. Prsa rozkrojte napůl, poté každou půlku nakrájejte na tenké plátky podél.
2. Maso zlehka naklepejte.
3. Plátky masa opepřete a osolte na obou stranách. Nechte marinovat 15-30 minut.
4. Připravte bramborové těsto: oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte do hluboké mísy.
5. Přidejte sůl a mletý černý pepř podle chuti, 2-3 stroužky česneku (prostřednictvím utěrky) a vajíčko. Dobře promíchejte.
6. Obalte maso v bramborovém těstíčku.
7. Smažte řízky na středně silném ohni v rozpáleném oleji na obou stranách, dokud nezezlátnou.
8. Připravte smetanovou omáčku: smíchejte kysanou smetanu se stroužky česneku a nasekaným koprem.
9. Podávejte bramborové řízky se smetanovou omáčkou!
Přejeme vám dobrý apetit společně s vašimi blízkými!