Cuketa chutnější než maso – Cuketové řízečky

Nevíte co uvařit na večeři a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na cuketové řízečky. Příprava tohoto lahodného pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám jednoduchá večeře!

Cuketa chutnější než maso - Cuketové řízečky
Zdroj: souspark.ru

Cuketové řízečky

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 1 cuketa
  • sol – podle chuti
  • 1 mrkev
  • 2 brambory
  • zelená cibulka, kopr, sůl, černý mletý pepř, aromatické bylinky – podle chuti
  • 2 lžíce krupice

Dresink:

  • 2 lžíce zakysaná smetana, majonéza nebo hustý jogurt
  • čerstvý kopr – podle chuti
  • česnek – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Cukety oloupejte, nastrouhejte a dochuťte je solí – promíchejte a nechejte 10 minut odležet a potom z nich vymačkejte přebytečnou šťávu.

2. Následně také nastrouhejte mrkev a brambory nahrubo a pak z brambor vymačkejte   šťávu.

3. Smíchejte cuketu s mrkví a bramborami, nadrobno nakrájenou zelenou cibulkou a čerstvým koprem, dále přisypejte aromatické bylinky, sůl, černý mletý pepř a také rozklepněte vejce – dobře promíchejte a nakonec přisypejte krupici – promíchejte a nechejte 15 minut nakynout.

Cuketa chutnější než maso - Cuketové řízečky
Zdroj: souspark.ru

4. Po 15 minutách vytvarujte rížečky a položte je do pánev s rozehřátým olejem – smažte je u obou stran dohněda.

Cuketa chutnější než maso - Cuketové řízečky
Zdroj: souspark.ru

5. Dresink: Do misky si nalijte zakysanou smetanu/majonézu/ bílý hustý jogurt, přidejte  prolisovaný česnek a jemně nasekaný čerstvý kopr – promíchejte a dresink je hotový!

6. Po usmažení je podávejte s připraveným jemným a lahodným dresinkem a hlavně s láskou a velkou chutí.

Cuketa chutnější než maso - Cuketové řízečky
Zdroj: souspark.ru

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!