Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na lahodné vepřové kostky s cibulkou. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Lahodné vepřové kostky s cibulkou
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřové maso
- 1 cibule
- 3 lžíce sójová omáčka
- 1 lžička medu
- 1/2 feferonky
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř a různé koření – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájejte na malé kousky a cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka.
2. Maso přelijte sójovou omáčkou, přidejte med, nadrobno nakrájenou feferonku, dochuťte solí, mletým černým pepřem a různým kořením podle chuti – vše dobře promíchejte.
3. Následně přidejte nakrájenou cibuli na tenká půlkolečka a nechejte 1 hodinu marinovat. Čím déle se maso marinuje, tím je chutnější.
4. Připravte si pánev s rožehřátým olejem na vysoké teplotě a marinované maso na ním opečte dohněda.
5. Potom snižte teplotu, maso přikryjte pokličkou a 10 minut poduste.
Maso v tomto receptu lze připravit také v troubě. Nejprve ho 20 minut poduste ve formě na pečení pod pokličkou při teplotě 200 °C, poté pokličku sundejte a asi 10 minut dopečte. Můžete smíchat ještě po lžíci medu a hořčice a potřít jimi maso, pak získáte originální a pikantní kůrčičku.
6. Podávejte ho s těstovinami, vařenou rýží, také se velice hodí k pohankové kaši, vařeným nebo pečeným bramborám.
Nezapomeňte, že vše, co uvaříte nebo upečete s láskou chutná fantasticky!
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!