Přinášíme vám výjimečnou sladkou lahůdku, která se nese ve znamení nadýchané chuti a dokonalé hladkosti – vločkový dort s hladkým smetanovým krémem, a to úplně bez nutnosti pečení! Tento recept vám odhalí tajemství vytvoření nebeského dezertu, který rozpustí vaše chuťové pohárky. Bezstarostně se vydejte na cestu k vytvoření tohoto lahodného pokrmu, ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař. Připravte se na okouzlující chuťový zážitek, který vám vločkový dort s hladkým smetanovým krémem zajistí, aniž byste museli zapnout troubu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vločkový dort s hladkým smetanovým krémem bez pečení
Co budeme potřebovat:
Na krém:
- 2 vejce
- 150 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru (8 g)
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 500 g fermentované smetany s 20% obsahem tuku, přírodní jogurt
- 50 g másla
Na vločkové těsto:
- 250 g mouky
- 70 g cukru
- 150 g másla
Pro dekoraci:
- bílá čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Připravte krém: Do hrnce si rozklepněte vejce, přisypejte opražený cukr, vanilkový cukr, kukuřičný škrob – jemně promíchejte metličkou.
2. Následně přilijte 20% smetanu, jogurt nebo zakysané mléko a míchejte, dokud nejsou všechny ingredience hladké.
3. Hrnec postavte na oheň, poté přidejte máslo – směs za stálého míchání vařte na mírném ohni a měli byste získat krémovou konzistenci a poté ji nalijte do misky.
4. Připravte křehké těsto: Do mísy nasypejte mouku, přisypejte cukr a přidejte nastrouhané máslo. Mělo by být také studené a směs dobře rozetřete rukama, až získáte vláčné těsto.
5. Těsto vsypejte do horké suché pánve a za stálého míchání pečte dozlatova a poté ho přesypte na talíř.
6. Sestavení dortu: Vymažte prstenec plechu rostlinným olejem a položte ho na talíř, do kterého budete dort tvarovat a poté kroužek přikryjte alobalem.
7. Navrstvěte těsto a krém a dort uložte na 2 hodiny vychladit do lednice.
8. Oddělte prstenec a dort ozdobte bílou čokoládou, kterou nastrouhejte přes velké struhadlo a poté alobal odstraňte.
9. Podávejte ho s chutí a radostí!
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!