Vstupte do světa kulinářských mistrovství, kde tajemství přípravy dokonalé směsi na obalování odhalují pravé umělce kuchyně. Příprava křupavého a chutného povrchu je klíčem k neodolatelným pokrmům a my vám přinášíme ta nejcennější tajemství, která tuto dovednost přetvoří na umění. Připravte se na hrdinský vstup do světa chuťových zázraků a objevte magii, která se skrývá za přípravou dokonalé směsi na obalování.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Směs na obalování
Co budeme potřebovat
- 2 bílky + sůl
- 2 žloutky + sůl
- 50 ml studené vody
- 1 lžička oleje
- 60-70 g mouky – (3 lžíce)
Jak budeme postupovat:
1. Ve dvou miskách oddělte bílek od žloutku.
2. Do misky si dejte žloutky, přisypejte sůl, přilijte vodu a olej – velmi dobře promíchejte. Následně přisypejte prosátou mouku – šlehejte dohladka.
3. Do druhé mísy si dejte bílky, přisypejte sůl – šlehejte mixérem, dokud se nevytvoří měkké špičky.
4. Postupně (ve třech fázích) vmíchejte bílkovou pěnu do žloutkové směsi a pokaždé míchejte dohladka pomocí šlehacího nástavce.
5. Než začnete smažit, dejte směs do lednice, aby se dobře vychladila – nejlépe ji připravte předem, takto se lépe obalí a zůstanou šťavnaté.
6. Poté obalte připravené suroviny (my jsme použili kuřecí prsa a cibulové kroužky) do směsi a osmažte je na pánvi s rozpáleným olejem z obou stran dozlatova.
Podávejte je hlavně s láskou a velkou chutí.