Připravte se na zážitek, který vás vrátí do chutí vašich dětských let. Náš jednoduchý lahodný a jemný tvarohový koláč s broskvemi a drobenkou je jako kouzlem z babiččiny kuchyně. Přestože se jedná o recept s několika málo ingrediencemi, jeho chuťový výsledek je naprosto kouzelný. Připravte se na chvíle radosti, které vám připomenou pravé domácí pohodlí a vůni láskyplných vzpomínek.
Lahodný a jemný tvarohový koláč s broskvemi a drobenkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 100 g másla
- 100 g cukru
- 1 vejce
- 220 g zakysané smetany
- 220 g hladké mouky
- 10 g prášek do pečiva
- 1/3 lžičky soli
Ostatní:
- rostlinný olej – na vymazání fomy
- broskve z konzervy
Krém:
- 350 g tvarohu
- 100 g cukru
- 40 g zakysané smetany
- 1/2 lžičky vanilky
- 1 vejce
Drobenka:
- 60 g másla
- 120 g mouky
- 10 g cukru – podle chuti a potřeby
1. Smíchejte 100 g másla se 100 g krystalového cukru – míchejte, dokud se cukr nerozpustí v másle. Poté do směsi vmíchejte vejce – lehce promíchejte a po částech dále vmíchejte 220 g zakysané smetany – pokračujte v míchání složek metličkou.
2. Následně do směsi nasypejte 220 g mouky s práškem do pečiva a stěrkou uhněťte těsto, poté těsto osolte a položte do formy na pečení, předem vymazané rostlinným olejem.
3. Těsto rovnoměrně rozetřete po formě a na povrch naaranžujte meruňky z konzervy. Pokud jsou plody celé – rozkrojte je na polovinu.
4. Do mísy s tvarohem nasypejte několik lžic cukru a stejné množství zakysané smetany. Také můžete přidat vanilku a rozklepnuté vejce – všechno společně vyšlehejte mixérem do krému a krém pak rozetřete na meruňky ve formě.
5. V samostatné míse smíchejte zbylé máslo s moukou a cukrem. Přísady rukou rozdrobte na drobenku a posypejte jimi povrch krému.
6. Pečte v předehřáté troubě 60 minut při 170 °C.
7. Po upečení ho podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!