Vítáme vás u receptu na nezaměnitelnou babiččinu jablečnou bábovku s rozinkami – pokrm, který nese v sobě chuťovou podobu minulosti a zároveň chutná jako teplé vzpomínky. Tato tradiční bábovka je pečlivě připravována podle babiččina osvědčeného receptu, který zaručuje křupavou krustu a šťavnatý jablečný střed, obohacený rozinkami.
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Jablečná bábovka s rozinkami:
Co budeme potřebovat:
- 4 středně velká vejce
- 1,5 šálku + 2 lžíce cukru
- sklenici přírodního jogurtu
- jednu sklenici mléka
- sklenice rafinovaného slunečnicového oleje
- jedna lžička strouhané pomerančové kůry
- 3 šálky mouky
- 3 lžičky prášku do pečiva
- 2/3 šálku rozinek
- 2 jablka
- 1/2 lžičky mleté skořice
Jak budeme postupovat:
1) Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte 1,5 hrnku cukru, přírodní jogurt, mléko, rafinovaný slunečnicový olej a nastrouhanou pomerančovou kůru. Míchejte metličkou do hladka.
2) Postupně (ve dvou fázích) přidejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.
3) Přidejte omyté a papírovými utěrkami osušené rozinky. Míchejte.
4) Těsto přeneste na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Rovnoměrně rozetřete.
5) Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Nakrájejte na plátky.
6) Plátky jablek částečně vtlačte do těsta.
7) Povrch těsta posypeme 2 lžícemi cukru smíchanými s ½ lžičky mleté skořice. Na ozdobu přidejte několik rozinek.
8) Koláč pečte 40-45 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Připravenost zkontrolujte pomocí párátka.
9) Nechte koláč vychladnout, pak jej vyjměte z pánve a položte na talíř.
10) Porcujte a s chutí podávejte!
Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!