Dnes vám rádi představíme recept na lahodné Žravé řezy, které se stanou skvělým zpestřením vaší kulinářského repertoáru. Tyto řezy nabízejí nejen chutný dezert, ale i svěžest a harmonii chutí, která zaujme každého, kdo se k nim přiblíží. Kombinace křehkého těsta, krému, svěžího ovoce a jemného pudinku představuje skvělý způsob, jak si dopřát sladkou lahůdku, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky.
Recept na osvěžující žravé řezy:
Co budeme potřebovat:
- 4 vejce
- 120 g cukru
- Kůra z 1 citronu
- 1 vanilkový cukr
- 120 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Smetana ke šlehání
- 2 lžíce cukru
- 2 zakysané smetany
- Ovoce (mandarinky, broskve nebo jiné dle preference)
- Šťáva z kompotu
- 2 vanilkové pudinky
- 3 lžíce cukru
Jak budeme postupovat:
1) Vejce vyšlehejte s 120 g cukru do pěny. Postupně přidávejte kůru z 1 citronu, vanilkový cukr, 120 g polohrubé mouky a lžičku prášku do pečiva. Vše pečlivě promíchejte, aby vznikla hladká a homogenní těstovitá směs.
2) Předehřejte troubu na teplotu 180°C.
3) Připravte plech a vyložte ho pečícím papírem nebo ho vymažte a vysypte moukou.
4) Rozetřete připravené těsto na plech tak, aby byla vrstva rovnoměrně rozprostřena.
5) Pečte těsto v předehřáté troubě asi 20 minut, nebo dokud nezíská zlatavou barvu a nezdá se upečené.
6) Jakmile se těsto vychladne, připravte smetanový krém. Vyšlehejte smetanu ke šlehání a postupně přidejte 2 lžíce cukru a 2 zakysané smetany. Tímto krémem potřete vrchní část upečeného těsta.
7) Na krémovou vrstvu položte nakrájené ovoce dle vaší volby. Můžete použít mandarinky, broskve nebo jiné ovoce, které máte rádi. Ovoce umístěte tak, aby vytvořilo pěkný a lákavý vzhled.
8) Do hrnce nalijte šťávu z kompotu a dolejte vodu tak, aby výsledný objem dosáhl 750 ml. Přidejte 2 vanilkové pudinky a 3 lžíce cukru. Vše důkladně promíchejte a uvařte pudink dle návodu na obalu.
9) Trochu vychlazený pudink nalejte přes ovoce na plechu. Udělejte to tak, aby pudink krásně pokryl celou plochu a propojil se s ovocem.
10) Nechte vše vychladit a ztuhnout, nejlépe v lednici. Poté můžete Žravé řezy krájet na porce a podávat.
Tímto receptem získáte svěží a chutný dezert, který bude osvěžovat vaše chuťové buňky. Každý kousek bude plný harmonie sladkého těsta, krému, čerstvého ovoce a jemného pudinku.