Krok za krokem vám představíme báječný recept na jablíčkové lívanečky. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutných lívanečku ocení všichni. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Jablíčkové lívanečky
Co budeme potřebovat:
- 1 vejce
- 3 lžíce cukru
- 1/2 lžičky soli
- 200 ml kefíru
- 350 g hladké mouky
- 1 lžička sody
- 1/2 lžičky octu
- 2 jablíčka
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. V míse rozklepněte vejce, přisypejte cukr a sůl – vyšlehejte metličkou, potom přilijte kefír – promíchejte.
2. Následně přisypejte mouku, přilijte sodu a pak ocet – vypracujte pružné a měkké těsto, které uložte na 10 minut pod pokličku.
3. Jablka očistěte od jádřinců a slupek a nakrájejte na malé kousky.
4. Poté těsto rozválejte na 2 mm silnou vrstvu, na kterou rozložte nakrájená jablíčka a srolujte do rolády.
5. Získanou rolku nakrájejte na malé části o šířce 2 až 3 cm.
6. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a vložte do ní lívanečky – smažte je z obou stran dozlatova a dokřupava.
7. Po usmažení je přendejte na talíř, posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s velkou chutí a grácií.
Také je můžete dochutit javorovým sirupem nebo medem.
Vyzkoušejte také – Nejjednodušší jablečný koláč, který se rozpouští v ústech
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!