Představujeme vám skvělý a jedinečný recept, kde budete potřebovat hlavně mouku a teplou vodu – recept na domácí smažené langoše, které jsou výborné a lahodně křupavé. Ihned jako si je připravíte vy a vaše děti si je zamilujte a budete je dělat častěji!
Domácí smažené langoše:
Co budeme potřebovat:
- 400 ml teplé vody
- 1 lžička sušené droždí
- 1 lžíce medu
- 600 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička rostlinný olej
Vyzkoušejte taky – Brambory a trochu mletého masa – rychlý recept k večeři
Jak budeme postupovat:
1. V teplé vodě zřeďte droždí s medem a míchejte dokud se zcela nerozpustí, pak po částech přisypávejte mouku a vypracujte těsto.
2. Následně do těsta přisypejte sůl a přilijte rostlinný olej, pak těsto hněteme rukama, dokud není měkké a pružné.
3. Těsto přendejte do hluboké misky, přikryjte fólií a nechte 10 minut odpočívat v teple, pak lepivé těsto znovu prohněte, přikryjte fólií a nechejte 1 hodinu kynout.
4. Po vykynutí těsto znovu prohněte a z kulatého těsta odkrajujte malé kuličky, které přikryjte fólií a nechejte 5 minut v teple.
5. Zatímco kuličky kynou, pak rozehřejte na pánvi velké množství oleje. Rukama vytvarujte placky téměř do průměru pánve – smažte je na středním plameni z obou stran dozlatova.
6. Po usmažení je podávejte s láskou a velkou chutí. Můžete je také podávat s oblíbeným dresinkem nebo ingrediencemi, které máte rádi.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!