Přivítáme vás u receptu na dokonalé pohoštění pro vaše přátele – lahodné klobásy a párky zabaleny do křupavého bramborového těstíčka! Tento originální pokrm spojuje výrazné chutě oblíbených masných pochoutek s lahodnou bramborovou krustou. S námi objevíte, jak jednoduché je připravit tuto lahůdku, která se stane středem pozornosti každé společenské události.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Párky a klobásy zabalené v bramborovém těstíčku
Co budeme potřebovat:
- 1 kg brambor
- 80 g cibule
- 200 g sýra
- 2 vejce
- 2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 4 lžíce krupice
- 8 malých klobásek nebo párků
Ostatní:
- strouhanka nebo rozdrcené kukuřičné lupínky – na obalení
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Hlubokou mísu vyložte utěrkou složenou do 4 vrstev. Brambory, cibuli a sýr nastrouhejte na velkém struhadle a položte je přímo na gázu.
2. Z gázy do malé misky vymačkejte všechnu šťávu a následně položte nastrouhané ingredience zpět do mísy – trochu je rozetřete stěrkou, pak k ní přidejte rozklepnuté vejce, přisypejte sůl a mletý černý pepř – velmi dobře promíchejte, potom vmíchejte krupici – znovu promíchejte rukama.
3. Klobásy nebo párky nakrájejte na větší kousky a vezměte jsi směs bramborové směsi a na dlani z ní vytvarujte oválnou placičku. Doprostřed položte kousek klobásy nebo párky a pak přikryjte další bramborovou směsí.
4. Také je obalte ve strouhance nebo rozdrcených kukuřičných lupíncích a smažte ve velkém množství rozpáleného oleje na mírném ohni dozlatova z každé strany.
5. Po usmažení je přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby jste odstranili přebytečný olej.
6. Podávejte je s láskou, velkou chutí a můžete si také k nim vybrat svůj oblíbený dresink nebo kečup, záleží na vás!
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!