Neabsorbují olej a nelepí se na pánev – Zde je návod, jak smažit cuketu

Zařazení cukety do každodenního jídelníčku je důležité, protože tato zelenina dokáže tělu dodat mnoho vitaminů. Například díky cuketě můžete získat vitamin C, který je v těle velmi prospěšný. Proto Vám představujeme recept na smaženou šťavnatou cuketu, kterou si ihned zamilujete a budete ji dělat častěji!

Neabsorbují olej a nelepí se na pánev - Zde je návod, jak smažit cuketu
Zdroj: souspark.ru

Smažená šťavnatá cuketa

Co budeme potřebovat:

  • 2 cukety
  • 100 g strouhanka + 1 lžíce mouky na obalování
  • 1 vejce – na obalování
  • 70 ml rostlinný olej – na smažení

Marináda:

  • 1 l vody
  • 1 lžička 6% ocet
  • 1 lžička soli
  • špetka cukru

Jak budeme postupovat:

1. Cukety oloupejte a nakrájejte na kroužky.

2. Marinádu připravíte tak, že ve 1 litru vody rozmícháte ocet, sůl a krystalový cukr a poté do ně položte cuketové kroužky.

3. Na rovné prkénko položte papírové utěrky a kolečka cukety přesuňte na talíř – nechejte několik minut odležet.

4. Na samostatném plochém talíři smíchejte strouhanku s moukou, pak v jiné misce rozšlehejte vejce a cuketové kroužky obalte v mouce, poté ve vaječné směsi a následně namočte zpět do strouhanky.

5. Na pánvi rozehřejte 70 ml rostlinného oleje a na středním plameni osmažte cukety z obou stran dozlatova a dokřupava. Díky takové připravené marinádě se cuketa nepřipaluje, nenasákne a nevytváří přebytečnou tekutinu na pánvi.

Neabsorbují olej a nelepí se na pánev - Zde je návod, jak smažit cuketu
Zdroj: souspark.ru

6. Podávejte ji s láskou a velkou chutí a také si k ní můžete dát aj váš oblíbený dresink.

Neabsorbují olej a nelepí se na pánev - Zde je návod, jak smažit cuketu
Zdroj: souspark.ru

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!