Zařazení cukety do každodenního jídelníčku je důležité, protože tato zelenina dokáže tělu dodat mnoho vitaminů. Například díky cuketě můžete získat vitamin C, který je v těle velmi prospěšný. Proto Vám představujeme recept na smaženou šťavnatou cuketu, kterou si ihned zamilujete a budete ji dělat častěji!

Smažená šťavnatá cuketa
Co budeme potřebovat:
- 2 cukety
- 100 g strouhanka + 1 lžíce mouky na obalování
- 1 vejce – na obalování
- 70 ml rostlinný olej – na smažení
Marináda:
- 1 l vody
- 1 lžička 6% ocet
- 1 lžička soli
- špetka cukru
Jak budeme postupovat:
1. Cukety oloupejte a nakrájejte na kroužky.
2. Marinádu připravíte tak, že ve 1 litru vody rozmícháte ocet, sůl a krystalový cukr a poté do ně položte cuketové kroužky.
3. Na rovné prkénko položte papírové utěrky a kolečka cukety přesuňte na talíř – nechejte několik minut odležet.
4. Na samostatném plochém talíři smíchejte strouhanku s moukou, pak v jiné misce rozšlehejte vejce a cuketové kroužky obalte v mouce, poté ve vaječné směsi a následně namočte zpět do strouhanky.
5. Na pánvi rozehřejte 70 ml rostlinného oleje a na středním plameni osmažte cukety z obou stran dozlatova a dokřupava. Díky takové připravené marinádě se cuketa nepřipaluje, nenasákne a nevytváří přebytečnou tekutinu na pánvi.

6. Podávejte ji s láskou a velkou chutí a také si k ní můžete dát aj váš oblíbený dresink.

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!